Citen a declarar dos militants de la CUP de Girona per la vaga general del 8 de novembre

Un dels investigats és el regidor de l'Ajuntament de Girona i diputat a la Diputació Lluc Salellas

El pròxim 25 d'abril hauran de declarar dos militants de la CUP pel tall de l'AP-7 a Riudellots de la Selva (Selva) durant la vaga general del 8 de novembre. Se'ls acusa d'un delicte de desordres públics per haver format part dels talls de carretera que van afectar la circulació per l'autopista durant tot el dia. 

La investigació policial l'ha portada a terme la unitat d'investigació de radicalismes a la xarxa (Uirax) dels Mossos d'Esquadra i el seu informe es basa en continguts obtinguts de canals en obert de Telegram de diferents Comitès de Defensa de la República (CDR) de les comarques gironines.

L'advocat dels encausats, Benet Salellas, considera que aquesta actuació dels Mossos "ha d'obrir un debat públic" sobre el rol de la policia catalana, perquè considera que "ha de deixar de fer de policia política i posar-se al costat de la gent".

Un dels militants citats prefereix mantenir-se a l'anonimat i l'altre és el regidor de l'Ajuntament de Girona i portaveu a la Diputació Lluc Salellas, que ha deixat clar que "l'intent de l'Estat de fer por no aconseguirà els seus objectius": "La CUP i l'independentisme gironí mantenen intacte el seu compromís amb el desplegament de la República i el compliment dels resultats de l'1 d'octubre". 

La CUP es planteja que, pròximament, hi pugui haver més persones encausades a les comarques gironines pels talls de circulació durant la vaga del 8 de novembre.

Aquest cas s'emmarcarà en la campanya antirepressiva 'Ni una més', que recentment han impulsat el partit cupaire i l'organització Alerta Solidària sota el lema 'Contra la repressió del 78, construïm la República'. En la roda de premsa també s'ha anunciat que els dos investigats tenen el suport del CDR Girona-Salt i la plataforma Girona Vota.

Més continguts de

El + vist

El + comentat