CULTURA

Girona acollirà un congrés per acostar les ciències i les humanitats

La ciutat de Girona acollirà el 4t Congrés Internacional de Ciència i Literatura entre el 2 i el 4 de juliol. En el marc de la trobada es faran conferències obertes a tots els públics per reflexionar sobre la relació entre les humanitats i les ciències.

L’esdeveniment aplegarà més de 300 acadèmics d’arreu del món que volen “reflexionar” sobre les relacions que es teixeixen entre les ciències i el món humanístic. L’escriptor i membre del comitè científic del congrés Carlos Gámez ha explicat que la trobada pretén ser una reunió entre “molts científics que troben a faltar el vessat humanístic” en la seva carrera. La divisió cada vegada més radical entre ciències i lletres, entre la ciència i l’humanisme, que desfà un camí fressat, entre d’altres, per Aldous Huxley (foto), és un element de preocupació entre molts acadèmics. El congrés comptarà amb una conferència inaugural a càrrec de l’historiador Jordi Canal, que parlarà sobre la civilització del Brasil. Durant els dos dies de xerrades també es parlarà de la relació entre la poesia i la física o la religió i la medicina.

La tercera trobada sobre literatura i ciència es va celebrar a Sant Sebastià l’octubre del 2017. En aquella ocasió es va parlar de la mirada literària a l’univers material, de l’origen i l’evolució de la vida, de la biologia de la ment, la consciència i el llenguatge i els fonaments neurobiològics, lingüístics, filosòfics i literaris.

El + vist

El + comentat