Investiguen tres bombers de Girona pels fets del 2 d’octubre del 2017

El jutjat d’instrucció 2 de Girona ha ordenat requisar l’ordinador i un mòbil del parc

Continua el degoteig d’investigats relacionats amb el referèndum i les protestes posteriors a l’1 d’Octubre. La conselleria d’Interior va rebre dilluns un requeriment del jutjat d’instrucció 2 de Girona en què ordenava requisar l’ordinador i el telèfon mòbil del cap de torn del Parc dels Bombers de Girona, i informava que hi ha tres bombers investigats. Una ordre, sol·licitada per la Guàrdia Civil, que el departament ha fet efectiva aquest matí, quan s’ha personat al parc i s’ha endut el material informàtic i telemàtic que demanava l’escrit judicial.

De fet, en aquest document especificava que la Guàrdia Civil havia sol·licitat al jutjat registrar els despatxos dels tres bombers investigats, però que el jutge només va acceptar requisar el material. Els tres investigats són els bombers que eren els responsables del Parc de Bombers de Girona el 2 d’octubre del 2017. Tots tres estan citats a declarar el 12, el 16 i el 20 de juny.

Aquell dia, i segons va relatar un agent de la Guàrdia Civil el 28 de març al judici del Procés, un comboi d’uns 15 vehicles de bombers va passar per davant de la Comandància de Girona amb les llums posades i fent sonar les sirenes i els clàxons. Segons va explicar davant el Tribunal Suprem, els bombers els van fer “gestos ensenyant el dit del mig, picant-se a la cara com dient que érem uns barruts i amb els polzes cap a avall”, i els van cridar “Feixistes, fills de puta i covards!”

Un extrem que neguen fonts dels bombers que estaven presents el 2 d'octubre i que asseguren que “en cap moment se’ls va insultar o fer cap gest amb els dits”, i diuen que només eren “cinc vehicles”.

D’altra banda, fonts de la conselleria d’Interior han assegurat que estan “plenament tranquils” perquè tenen “total confiança en l’honorabilitat dels bombers”.