Neix el Consell Editorial de l'ARA Comarques Gironines

Carles Puigdemont remarca "l'encert estratègic" de potenciar el suplement gironí

L'Ajuntament de Girona ha acollit aquesta nit la constitució del Consell Editorial de l'ARA Comarques Gironines. A més d'assessorar la redacció del suplement creat ara fa un any –al principi mensual, actualment quinzenal i en un termini no gaire llunyà setmanal–, aquest òrgan gestionarà, ampliarà i dinamitzarà l'arrelament del diari al territori. Avaluar la tasca que es du a terme, estimular i promoure nous projectes i expressar la diversitat de les comarques gironines a través de sectors molt diversos són algunes de les missions del Consell, encapçalat pel flamant ambaixador de l'ARA Comarques Gironines, l'empresari emprenedor Xevi Montoya, director de @playbrand, cofundador de @movintracks i membre de la Junta Nacional d'Òmnium Cultural.

Temps i coneixement

També integren el nou organisme, com a socis, la bibliotecària Carme Fenoll, les artistes Francesca i Carme Jutglar, el wikipedista David Parreño, el filòsof i escriptor Oriol Ponsatí-Murlà, el geògraf Narcís Sastre, la coordinadora de voluntariat social Maria Solés, el pagès Marc Xifra, la periodista Cristina Valentí i el professor universitari Joan Vergés. "Els socis no són només subscriptors, aportaran temps i coneixement", ha destacat l'impulsor del Programa Capital Social a les Comarques Gironines, Fabian Mohedano. A més, formen part del Consell els periodistes del suplement gironí del diari: Gerard Bagué, Marta-Costa Pau i Jordi Carreras, i el corresponsal a Girona, Josep Pastells. "Pretenem expressar la pluralitat del territori a través d'àmbits molt diversos", destaca Xevi Montoya, que com a ambaixador exercirà d'interlocutor davant els diferents sectors. El Consell Editorial de l'ARA Comarques Gironines, que es reunirà com a mínim tres vegades a l'any, està obert a la incorporació de les persones que proposin l'empresa editora, el mateix Consell i els organismes públics amb què s'estableixin col·laboracions.

Metodologia exportable

A l'acte d'aquesta nit també hi han assistit el president del Diari ARA, Ferran Rodés; el conseller delegat, Salva Garcia-Ruiz, i el director, Carles Capdevila, que ha subratllat que si el Programa Capital Social funciona –ha de servir per millorar la qualitat del diari i fer-lo més representatiu, per incrementar les vendes i augmentar el nombre de subscriptors i de publicitat– "disposarem d'una metodologia de treball d'èxit exportable a altres territoris". Per la seva banda, Rodés ha comentat: "Som un diari en formació, com un nen que es comença a afaitar i aviat serà adolescent. Només podem créixer pel capital social i tenir presència a Girona és essencial i ens serveix per començar a territorialitzar el diari".

Encert estratègic

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, que ha donat la benvinguda als components del consell, ha expressat la seva "satisfacció i emoció, també com a periodista i com a gironí, per la creació d'aquest òrgan". Així mateix, ha remarcat "l'encert estratègic" de crear i potenciar un suplement gironí de l'ARA i ha lloat l' esforç del diari "per connectar amb el teixit social del país".