Comarques Gironines 23/03/2021

Augmenten un 29% les sol·licituds d'orientació empresarial a l'associació aGOe

ARA
2 min
Membres de l'associació aGOe.

La pandèmia de covid-19 no va impedir que al llarg del 2020 s'incrementés l'activitat en l'àmbit de l'orientació empresarial que fa l'Associació Gironina d'Orientació Empresarial, aGOe, integrada per empresaris, directius i professionals que a l'arribar a l'edat de jubilació mantenen la vida activa per, de manera voluntària, transmetre la seva experiència professional o coneixements en gestió empresarial a les persones o empreses que ho necessitin i que per la seva situació no poden concórrer als serveis professionals en condicions de mercat. Les limitacions imposades per la pandèmia van obligar, però, a fer bona part de les sessions a través de videoconferència. En total, els voluntaris d'aGOe van atendre 98 sol·licituds d'orientació empresarial, a les quals van dedicar un total de 596 hores. El nombre de sol·licituds ateses suposa un increment del 29% respecte a l'any 2019. De les sol·licituds d'orientació, 63 corresponen a empreses i 35 a projectes d'emprenedoria, i majoritàriament es demanava consell en l'àmbit econòmico-financer.

En l'àmbit de la formació, aGOe va fer durant l'any passat fins a 15 sessions, majoritàriament de manera virtual, amb un total de 49 hores lectives i 194 alumnes. L'activitat formativa d'aGOe va centrar-se majoritàriament en temàtiques com l'eficàcia relacional, el control de costos, el càlcul de marges dels productes o serveis, o la creació d'empreses.

L'associació aGOe manté convenis amb entitats i administracions locals, com la Diputació de Girona, la UdG, el Consell Comarcal de la Selva, DinàmiG d'Olot i la Xarxa de Serveis Locals de Promoció Econòmica, entre d'altres. L'entitat rep suport de la Cambra de Comerç de Girona i forma part de la xarxa de mentoratge de la Generalitat de Catalunya.

La pandèmia ha impedit que el 2020 es convoqués una nova edició del Premi aGOe a l'Emprenedoria i a la Creativitat, un guardó que l'entitat va crear l'any anterior i que s'adreça principalment a estudiants que fan treballs de grau, tot i que està obert a qualsevol emprenedor o empresa que tingui una idea de negoci, sempre que sigui innovadora.

Per a aquest 2021, l'associació compta amb un pressupost amb 7.000 euros d'ingressos i 5.825 euros de despeses, i un resultat de 1.175 euros. Entre els objectius que aGOe es proposa per a aquest any figura ampliar la presència de l'associació a tot el territori de la demarcació de Girona amb l'increment de les accions de formació i d'orientació, i la firma d'un conveni amb l'Ajuntament de Girona, entre d'altres.

Un altre dels objectius és incrementar el nombre de socis. Durant el 2020, es van incorporar nous socis a aGOe, però l'associació també va haver de lamentar la pèrdua, per mort, de tres socis, entre els quals Narcís Mateu, que durant molts anys va ser president de la delegació de Secot a Girona i havia sigut soci fundador d'aGOe, entitat de la qual era president honorífic.

L'entitat aGOe es va constituir legalment el desembre del 2017 amb la finalitat d'orientar professionalment, seguint criteris de gestió d'empresa, pimes, autònoms, cooperatives i organismes oficials, sempre en l'àmbit de la promoció i la gestió d'empreses.

stats