Comarques Gironines 15/04/2019

Alliberen tres dones a les quals obligaven a prostituir-se en un club del Gironès

Les haurien enganyat a través d'internet amb la promesa d'un bon lloc de treball i allotjament pagat

Ara
2 min

GironaLa policia espanyola ha alliberat tres dones a Medinyà (Gironès) víctimes del tràfic de persones i explotades sexualment en un club d'aquesta localitat. S'han detingut cinc persones de l'organització. Segons la investigació policial, les dones van respondre a anuncis de pàgines de contacte russes que els oferien feines amb molt bones condicions econòmiques, amb el viatge i l'allotjament pagat. Un cop a Catalunya, se'ls informava del deute que havien assumit, els retiraven la documentació personal i se les coaccionava per exercir la prostitució per fer front al pagament.

La investigació va començar gràcies a una denúncia feta per correu electrònic a la Policia, que va començar a investigar-ne la veracitat i a conèixer el funcionament intern de l'entramat. Van poder esbrinar que l'organització internacional publicava una sèrie d'anuncis a la pàgina web de contactes amb llocs de feina atractius, amb sous de més de 6.000 euros mensuals. Moltes dones, sobretot de classes socials humils i amb situacions personals complicades, havien contactat amb l'anunciant.

Segons ha informat la policia espanyola, la interessada i el captador establien converses privades per concretar les condicions de treball i del trasllat sense que la víctima fos conscient del deute que estava assumint. Un cop a l'aeroport de Barcelona, el captador se les enduia fins al club de Medinyà. Allà, se'ls retirava la documentació personal i se'ls comunicava el deute que havien contret amb els organitzadors de la trama, i se'ls oferia la possibilitat de pagar-ho exercint la prostitució. Quan s'hi negaven, les dones rebien amenaces i eren coaccionades o agredides físicament.

Amb l'entrada i l'escorcoll al club, la Policia va poder detenir els cinc integrants de l'organització i 11.600 euros en metàl·lic, dos vehicles de gama alta, quatre rellotges de luxe i diverses joies, a més de documentació relacionada amb les activitats sexuals de les dones. Es calcula que hi havia 26 dones exercint la prostitució en aquest local de nou nacionalitats diferents.

stats