Comarques Gironines 08/11/2019

Alliberen més de 200 tortugues mediterrànies al Paratge Natural de l'Albera

L'espai natural acull l’últim reducte de població salvatge d’aquesta espècie a tot Catalunya

Ara
1 min
Una mostra dels 216 exemplars de tortugues mediterrànies que s'han alliberat al Paratge Natural de l'Albera

GironaEl Centre de Reproducció de Tortugues de l’Albera, en col·laboració amb la Generalitat, ha alliberat 216 exemplars de tortuga mediterrània (Testudo hermanni) al Paratge Natural d'Interès Nacional de l'Albera, amb l'objectiu de reforçar la població d’aquesta espècie.

Fins a començaments del segle XX, la tortuga mediterrània era present a pràcticament tota la costa catalana, des de l’Empordà fins al Montsià, però progressivament les poblacions es van anar reduint a conseqüència de diversos factors, com la destrucció del seu hàbitat o les captures per destinar els animals a ús domèstic. De fet, actualment, l’Albera acull l’últim reducte de població salvatge d’aquesta espècie a tot Catalunya.

Als anys 90, com a resposta a la disminució de la població natural, es van iniciar programes de reintroducció d’aquesta espècie a diversos indrets de Catalunya i, gràcies a aquesta feina, avui en dia també se la pot trobar al Parc Natural del Delta de l'Ebre, al Parc Natural del Garraf i al Parc Natural de la Serra de Montsant.

En el cas de l'Albera, la Generalitat, i el Centre de Reproducció de Tortugues treballen conjuntament des del 1997 per reforçar les poblacions existents, mitjançant l’alliberament d’exemplars criats al centre. En total, s’han deixat anar més de 3.100 tortugues mediterrànies i s’estima que la població total, entre els exemplars reintroduïts i els salvatges, es troba entre els 7.000 i 15.000 exemplars.

stats