Comarques Gironines 01/03/2019

El jutge arxiva la causa contra els dos veïns de Vilademuls acusats d'haver tallat la N-II a Medinyà el 21-D

Considera que "no hi ha indicis" que cometessin cap delicte

Maria Garcia
1 min
Imatge dels dos veïns de Vilademuls entrant a declarar als Jutjats de Girona, acompanyats de la seva advocada

Girona“No hi ha indicis de la comissió de cap delicte per part dels investigats”. És la conclusió del jutjat d’instrucció número 3 de Girona, que ha arxivat la causa oberta contra dos veïns de Vilademuls (Pla de l’Estany) acusats d’un delicte de posar en greu risc la circulació per haver tallat la N-II a Medinyà durant les mobilitzacions del 21-D, amb motiu de la celebració del consell de ministres a Barcelona.

Al seu escrit, el jutge afirma que un dels investigats es va identificar “simplement per la titularitat del camió” i que aquest fet “no és suficient per imputar-li un delicte”. De l’altre veí assenyala que els agents de l’autoritat van observar que portava unes bales de palla “similars a les que hi havia a la carretera”. “Un fet irrellevant, ja que per a la seva professió podrien anar destinades a feines al camp”, subratlla la sentència, que també recorda que “cap agent de l’autoritat el va veure descarregant les bales de palla a la carretera”.

A més, el jutge recorda que s'han de complir tres requisits per "apreciar l’existència del greu risc": "Es necessita una conducta realitzada per l’autor, la classe i les condicions de la via en què es va desenvolupar l’acció i es posi de manifest la gravetat d'aquesta acció”.

Per tot això, mana el sobreseïment de la causa i conclou que, en el cas d'un dels acusats, “no s’ha acreditat la participació en els fets investigats”, i en l'altre investigat, “no hi ha indicis que hagi comès el delicte, al no quedar mínimament acreditada l’existència d’un greu risc per a la circulació”.

stats