Comarques Gironines 11/03/2019

Citen a declarar el veí de Palafrugell que va protestar al restaurant on sopava Pablo Llarena el 28 de juliol passat

L'acusen dels delictes d'odi i atemptat contra l'autoritat

Maria Garcia
1 min
Pablo Llarena, sopant en un restaurant de Mont-Ras

GironaDimarts 26 de març a les 10 del matí als jutjats de la Bisbal d'Empordà. Aquesta és la citació que ha rebut Carles Ruiz, 'Xarly', el veí de Palafrugell que, segons la Policia Nacional, va protestar a les portes del restaurant Can Cou-Cou de Mont-ras (Baix Empordà), on estava sopant el jutge Pablo Llarena el 28 de juliol passat. L'activista està acusat dels delictes d'odi i atemptat a l'autoritat.

Segons es va veure en un vídeo que va penjar el CDR de Palafrugell, el detingut hauria gravat la sortida del jutge, li hauria cridat "Adeu, maco! Benvingut a l'Empordà" i hauria picat al vidre del seu cotxe.

Una protesta que es va convocar després que es fes públic per les xarxes socials que el jutge estava sopant al restaurant de Mont-ras amb altres comensals, entre els quals, el president del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz. Quan van sortir, es es van trobar un grup de veïns que van escridassar el jutge, que anava escortat per diversos agents, al crit de "Benvingut a l'Empordà" o "Els carrers seran sempre nostres".

Dies després la Policia Nacional va detenir Ruiz a Palafrugell i el va traslladar fins a la comissaria de la Verneda de Barcelona. Un cop allà l'acusat es va acollir al seu dret a no declarar perquè, segons va explicar el seu advocat, David Aranda, no els van deixar veure l'atestat dels fets. Després el van deixar en llibertat amb càrrecs. En solidaritat amb el detingut, el CDR Palafrugell ha convocat una concentració el dia que l'han citat a declarar davant dels jutjats de la Bisbal.

stats