Els museus i les col·leccions del Baix Empordà, presents a la Viquipèdia

El Consell Comarcal del Baix Empordà aposta per publicar articles en obert referents als museus i col·leccions dels quals gaudeix la comarca

Amb l’objectiu de fomentar i donar a conèixer el patrimoni històric i cultural del territori, el Consell Comarcal del Baix Empordà publicarà a l’enciclopèdia lliure Viquipèdia el llistat de museus i col·leccions que es troben ubicats al Baix Empordà, a través del qual es pot accedir als articles de cadascuna de les diferents entitats. Aquests continguts s’extreuen majoritàriament del desplegable Museus i Col·leccions del Baix Empordà, editat pel mateix Consell Comarcal, el qual permet recórrer el territori i descobrir l’essència de cada equipament. També facilita les dades i la localització dels punts d'interès, i ofereix informació sobre les seves activitats, fet que permet dinamitzar el sector cultural i turístic de la comarca.

Cal destacar que la gran majoria de museus i col·leccions inclosos al llistat estan certificats amb el distintiu de qualitat turística en destinació SICTED, fet que realça el compromís del sector amb la qualitat turística i la competitivitat del territori. Tot i que d'entrada la iniciativa preveu la difusió d’aquesta informació en català, també es contempla la traducció de tots els continguts en espanyol, francès i anglès, per adaptar així els articles als principals mercats que hi poden estar interessats. Aquest projecte es realitza amb la col·laboració de l’Amical Wikimedia, una organització que promou l’ús de la Viquipèdia i la creació de continguts i informació en català dins i fora de la xarxa, amb qui ja s’han dut a terme anteriorment altres iniciatives, com n’és un exemple la inclusió a l’enciclopèdia d’informació relativa als productes de l’Empordà.

En aquest sentit, des de l’àrea de Turisme i Cultura del Consell Comarcal del Baix Empordà s’aposta des de fa temps per generar continguts en línia i en obert referents als atractius i al patrimoni dels quals gaudeix la comarca. L’objectiu d’aquesta iniciativa, per tant, persegueix la difusió dels recursos turístics i culturals de l’Empordà mitjançant l’ampliació i millora del contingut existent a la xarxa. A més, també s’aposta per participar en altres projectes, com ara el Wikimedia Commons, que pretén posar a disposició dels usuaris un gran nombre d’imatges de lliure accés.

Més continguts de

El + vist

El + comentat