El jutge condemna Pilar Abel a pagar les costes del judici "per temeritat"

La sentència desestima la demanda de paternitat de la figuerenca

El culebrot de la suposada paternitat de Salvador Dalí arriba al seu fi. El jutjat d'instrucció de primera instància número 11 de Madrid ha desestimat la demanda de paternitat interposada per la figuerenca Pilar Abel  després que les proves d'ADN descartessin que el pintor fos el pare biològic de la figuerenca. 

El jutge, a més, condemna Abel a pagar els costos del judici "per temeritat". I és que, segons considera el magistrat en la seva sentència, la figuerenca va continuar endavant amb el procés judicial malgrat els resultats negatius de les proves d'ADN. També al·lega que la demandant no va demanar la compareixença de l'equip que va fer les anàlisis si no estava d'acord amb els resultats.

Pilar Abel té ara vint dies per interposar un recurs si no està d'acord amb la sentència, i la figuerenca ja ha anunciat que ho farà. "No estic d'acord amb res del que diu la sentència i no ens quedarem amb els braços plegats. I tant que interposaré recurs!", ha afirmat empipada a l'ARA. Abel considera que les proves d'ADN "no estan ben fetes" perquè no els van lliurar la cadena de custòdia ni van poder comprovar "que es realitzessin correctament".

A finals de juliol i per ordres del jutjat de Madrid es va exhumar el cos de Salvador Dalí, que està enterrat al Teatre-Museu Dalí, a Figueres. L'operació va aixecar una gran expectació mediàtica -amb mitjans de tot el món seguint el procés- i va requerir la contractació de diversos operaris per aixecar la llosa d'una tona i mitja que protegeix la cripta on descansen les restes del pintor.