Comarques Gironines 25/06/2019

Condemnen l'exalcalde de Bàscara a més de tres anys de presó per estafar un empresari

Si LLuís Lloret no paga els sis milons, ho haurà d'assumir l'Ajuntament

Maria Garcia
2 min
L'exalcalde de Bàscara, Lluís Lloret, a les portes del Palau de Justícia de Girona, el passat 27 de maig

BàscaraEl conegut popularment com a 'judici del polígon d'Orriols' ja té sentència. El jutge ha condemnat l'exalcalde de Bàscara, Lluís Lloret, a 3 anys i 9 mesos de presó, a 16 mesos de suspensió de càrrec públic i a pagar a l'empresari Pere Costa 6'2 milions d'euros més interessos. Una xifra que, en cas que Lloret no els abonés, hauria d'assumir l'ajuntament. L'actual alcalde de la població, Narcís Saurina (ERC), ha indicat que "falta concretar la quantitat" que hauria de pagar el consistori si es donés el cas, però calcula que es podria enfilar "per sobre dels 10 milions". En canvi, el tribunal ha absolt l’advocat Alberto Valero i la secretària Neus Prats.

Saurina ha subratllat que aviat farà una reunió oberta a tothom per exposar els passos que seguirà el municipi, però ja ha anunciat que presentaran un recurs al Tribunal Suprem. A més, a través d'un comunicat, el batlle ha demanat "calma" i "serenitat" a la població perquè "la resolució final d'aquest judici" marcarà el municipi durant molts anys i "condicionarà els plans de present i de futur".

El cas es remunta al febrer del 2004, quan l'exalcalde Lluís Lloret i els seus assessors van fer creure a l'empresari Pere Costa que podia edificar en uns terrenys coneguts com el 'polígon industrial d'Orriols' quan en realitat no estava permès perquè el pla urbanístic estava paralitzat.

L'empresari, però, va creure l'exalcalde i entre el 2004 i el 2008 va pagar 6,2 milions d'euros a l'Ajuntament de Bàscara per finançar les obres per als projectes d'una hípica i del pla del polígon industrial d'Orriols. No obstant això, aquests diners, segons les acusacions, no es van destinar ni a la compra de terrenys ni al finançament dels projectes acordats.

Per contra, Lloret –que va aconseguir dos regidors el 26 de maig sota les sigles de JxCat– sempre ha defensat que l'Ajuntament "va complir els seus compromisos" i que va cobrar els diners "en concepte de càrregues urbanístiques", com a compensacions per les renúncies del promotor en el projecte inicial.

Ara, però, el jutge ha donat la raó a l'empresari i ha condemnat l'exalcalde per estafa.

stats