Se suspenen totes les declaracions dels 22 policies nacionals investigats per les càrregues de l'1-O a Girona

Els advocats reiteren que no hi ha cap causa legal ni motiu que ho justifiqui 

Cap dels 22 policies nacionals investigats per les càrregues policials de l'1-O a Girona declararà davant del jutjat d'instrucció número 2 de Girona, encarregat de la causa. Així ho han anat comunicant setmana rere setmana als advocats del col·lectiu Dret a Defensa de Girona, que representen els ajuntaments de Girona, Sant Julià de Ramis i Aiguaviva, i les més de 200 víctimes. 

Els agents estaven citats els dies 10, 14 i 17 de juny, però la jutge ha anat suspenent les declaracions. I la que estava prevista per dilluns que ve, 8 de juliol, també ha acabat amb el mateix resultat. "No hi ha cap causa legal ni motiu suficient que ho justifiqui" han criticat els advocats, que també indiquen que s'han suspès a petició dels agents citats, representats per l'advocada de l'estat, que "continua sense estar compareguda a la causa després de gairebé un mes des de la primera suspensió". 

Per al col·lectiu Dret a Defensa, es tracta d'un nou intent d'alentir l'avenç de la causa i se suma a les que han denunciat en diverses ocasions. "Tenint en compte la gravetat dels fets investigats, el gran nombre de persones afectades i la nul·la col·laboració dels cossos de seguretat objecte de la investigació, ens reafirmem que les al·legacions fetes pels investigats són excuses dilatòries per no assistir a les diligències de declaració programades", han denunciat en un comunicat.

Com en les anteriors ocasions, els advocats han presentat un recurs i han sol·licitat que es torni a citar els 22 agents investigats. A més, sol·liciten que si "l'actitud obstativa de l'agent" continua, "que l'ordre de compareixença es converteixi en ordre de detenció".

Els 22 policies nacionals estaven citats a declarar com a presumptes autors d’un delicte de tortures, lesions i danys per la seva actuació en cinc col·legis electorals de Girona: el Servei Municipal d'Ocupació, el Centre Cívic Pla de Palau, l’IES Dalmau Carles, l’Escola Bruguera i el Col·legi Verd. Les víctimes els van poder identificar pels seus números d’identificació, i dos dels agents estan denunciats per més d’una persona.

El + vist

El + comentat