Comarques Gironines 07/12/2017

El fiscal envia al jutjat el cas del polèmic xalet del Golfet perquè hi veu "indicis de criminalitat"

Demana que s'investigui si es van cometre delictes contra l'ordenament del territori i prevaricació

Acn
1 min
Imatge d'arxiu del xalet de luxe a la cala del Golfet de Calella de Palafrugell

GironaEl fiscal de Medi Ambient i Urbanisme ha enviat al jutjat el cas del polèmic xalet a la cala del Golfet de Palafrugell (Baix Empordà) perquè hi veu "indicis de criminalitat". Ha entrat una denúncia en què demana que s'investigui si s'han comès delictes contra l'ordenament del territori i prevaricació urbanística.

L'escrit del fiscal incorpora també la denúncia que li va fer arribar la plataforma Salvem el Golfet, que des d'un principi s'ha oposat a la possibilitat d'edificar al paratge. En la denúncia, el fiscal demana al jutjat que siguin els Mossos d'Esquadra els que s'encarreguin de la investigació (perquè, de fet, la policia catalana ja en té una d'oberta per aquest cas).

Un cop la policia conclogui l'atestat, si es veu que hi ha hagut il·legalitats, el fiscal podria imputar el promotor del xalet de luxe (Casa Calella SL) o bé càrrecs de l'Ajuntament de Palafrugell (en cas d'irregularitats amb les llicències).

La polèmica al voltant del xalet va esclatar quan Juli Fernández era alcalde. Fernández sempre ha sostingut que el projecte a la cala del Golfet s'ajusta a la normativa i compleix la llei.

stats