Comarques Gironines 24/07/2017

L'ampliació de la depuradora de Figueres permetrà "tancar definitivament" el procés d'infracció obert per la UE

L'Agència Catalana de l'Aigua preveu que el nou equipament que hi ha projectat a la ciutat sigui una realitat entre el 2023 i el 2024

Acn
1 min
Imatge de les aigües residuals de la depuradora de Figueres

FigueresL'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) preveu enllestir les obres d'ampliació i millora de la depuradora de Figueres l'estiu vinent. Els treballs, que van començar fa tres setmanes, preveuen la construcció d'un nou reactor i un decantador secundari, que han de garantir la reducció del nitrogen, tal com exigeix la UE. El director de l'ens, Jordi Agustí, ha assegurat que "compliran amb el calendari" malgrat les dificultats d'ampliar una depuradora que ja està en marxa.

Això ha de permetre "tancar definitivament" el procés d'infracció obert a Europa després que el Tribunal de Justícia europeu dictaminés a principis de l'any passat que ni Figueres ni les instal·lacions de Santa Llogaia del Terri (Pla de l'Estany) garantien el tractament adequat de les aigües residuals.

En el cas d'aquesta segona zona, les obres de millora ja estan en marxa i acabaran a finals d'any. L'ACA preveu que la nova estació depuradora que hi ha projectada a Figueres sigui una realitat entre el 2023 i el 2024.

stats