Comarques Gironines 04/07/2019

Cop policial contra el frau elèctric i el tràfic de drogues als barris del Culubret i Sant Joan de Figueres

La policia ha detingut quatre persones i ha requisat més de 600 plantes de marihuana

Acn / Maria Garcia
2 min
Els tècnics d'Endesa han reparat quadres malmesos per veïns que punxaven la llum

GironaNou operatiu policial contra el tràfic de drogues i el frau elèctric als barris del Culubret i de Sant Joan de Figueres. Un total de 65 agents dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana han intervingut en l'actuació, que s'ha saldat amb quatre persones detingudes i més de 600 plantes de marihuana requisades. A més, els tècnics d'Endesa, acompanyats de la policia, han reparat els quadres elèctrics malmesos per les punxades d'alguns dels veïns. La companyia elèctrica calcula que, després de l'actuació, s'ha reduït el consum elèctric dels dos barris entre un 61% i 78%.

Segons informen els Mossos d'Esquadra i l'Ajuntament de Figueres, durant l'operatiu s’han fet entrades en tres domicilis, dues al carrer Francesc Gimeno i una tercera al carrer Major. En aquests habitatges hi havia plantacions de marihuana i en total s’han comissat 636 plantes, 41 transformadors i 41 focus.

Els quatre detinguts tenen entre 23 i 54 anys i són de nacionalitat espanyola i marroquina. Estan acusats de delictes contra la salut pública i de defraudació de fluid elèctric, ja que els tres habitatges tenien la connexió elèctrica fraudulent. A més, els agents han comprovat que un dels arrestats tenia una ordre de crida, cerca i ingrés a presó, emesa per un jutjat de Figueres.

Pel que fa a les xifres de l'operatiu, hi ha un ball de números. Mentre Endesa ha contabilitzat 120 inspeccions i ha detectat 30 fraus elèctrics, els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana tenen registrades 97 inspeccions i 19 fraus.

Després de l'operatiu, l'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha fet una crida als 21 regidors del ple de Figueres per signar "un pacte de ciutat" perquè la zona del nord-oest de la ciutat "no continuï patint talls de llum". Durant l'última setmana, en plena onada de calor, els veïns han denunciat que contínuament s'han quedat a les fosques –i sense ventiladors, aire condicionat i neveres– i en alguns casos durant diverses hores.

La companyia elèctrica atribueix els talls de llum al frau elèctric del barri i recorda el perill que suposen les connexions il·legals a la xarxa elèctrica: "Són un risc molt alt per a les persones que viuen a l'habitatge, però també per a tots els veïns", subratllen.

stats