ESPORTS

La 5a edició dels Jocs Emporion reunirà prop de 6.000 persones

Mes de cinc mil escolars participaran del 17 al 20 de maig en la cinquena edició dels Jocs Emporion, que enguany es faran a Girona i Salt. Els jocs inclouran les finals territorials de Girona dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya, activitats esportives destinades a gent gran i a persones discapacitades, una gala per retre homenatge als esportistes que han actuat amb més fair play i una jornada sobre educació i olimpisme.

Serà un esdeveniment esportiu multidisciplinari de quatre dies, al qual assistiran unes 5.600 persones, una xifra que no ha parat de créixer des de la creació de l’esdeveniment, ara fa cinc anys. Els Jocs Emporion estan impulsats per la Diputació de Girona i la Representació Territorial de l’Esport de la Generalitat. Les anteriors edicions s’havien celebrat a Figueres, Blanes i Lloret de Mar, el Pla de l’Estany i el Baix Empordà.

Gran diversitat d’esports

Els jocs començaran el dijous 17 a la tarda amb una jornada sobre educació i olimpisme, i la conferència Ser olímpic. L’esport més enllà de les medalles, a càrrec de les esportistes olímpiques Jèssica Vall i Marta Vilajosana. L’endemà al matí es farà una trobada multiesportiva i també una trobada de gent gran al parc de les Ribes del Ter. Així mateix, es donarà el tret de sortida a les finals territorials dels Jocs Esportius Escolars, que es disputaran en diferents espais de Girona i Salt durant tot el cap de setmana. Divendres al vespre se celebrarà la gala Valors en Acció a l’Auditori de Girona, on es farà un reconeixement als esportistes, equips, tècnics i directius que més hagin destacat pel seu joc neti exemplaritat ètica. Els jocs inclouran una gran varietat d’esports com ara futbol, futbol adaptat, bàsquet, voleibol, natació, gimnàstica artística, gimnàstica rítmica, judo, hip-hop, patinatge i handbol. També s’hi farà un raid d’aventura.

Més continguts de