Comarques Gironines 01/06/2021

L'esport femení es reivindica a Girona

2 min
Representants de diferents entitats esportives, amb les ambaixadores de la Jornada de l'Esport Femení.

Dones esportistes d'una trentena d’entitats i clubs de la demarcació de Girona participaran en la novena edició de la Jornada de l'Esport Femení, que aquest any se celebrarà durant dos dies, entre el 10 i el 12 de juny, per evitar aglomeracions i garantir les mesures sanitàries imposades per la pandèmia de covid-19. A més de tornejos d'una vintena de disciplines diferents, el públic podrà assistir a sessions d'entrenament i participar en activitats divulgatives sobre l'esport femení. És una manera de "promoure la pràctica esportiva femenina, trencar estereotips i fer visible el potencial de l'esport femení com a espectacle de primer nivell", afirmen els organitzadors de la jornada: la Diputació i l'Ajuntament de Girona, en col·laboració amb la Generalitat, Dipsalut i el Consell Esportiu del Gironès.

Les activitats se celebraran a la plaça de Salvador Espriu, a la plaça de Calvet i Rubalcaba i al riu Onyar, i l’acte de cloenda es farà a l’Auditori Josep Irla el dia 13, amb la projecció del documental Hijas de Cynisca, seguit d’un col·loqui amb la seva directora, Beatriz Carretero, i diverses esportistes convidades. El film tracta sobre la desigualtat de gènere en l’esport i dona veu a dones esportistes que són referents i que han aconseguit grans fites en la seva carrera.

Quatre esportistes de les comarques gironines que són a l'elit de les respectives disciplines són les ambaixadores de l'edició d'aquest any de la Jornada de l'Esport Femení. Són l'esquiadora Núria Pau, actual campiona d’Espanya d’eslàlom especial i que té la vista posada en els Jocs Olímpics d’Hivern del 2022; Sofia Xuan Zhang, de 21 anys, una de les grans promeses del tenis de taula a Espanya; Judit Carmaniu, gimnasta rítmica que actualment competeix pel Club Mabel de Benicarló i que s’ha format al GEiEG de Girona; i Núria Llop, capitana del Girona FC. Un any més les biblioteques de Girona col·laboraran en la jornada fent-ne difusió i distribuint punts de llibres amb un disseny exclusiu amb les ambaixadores 2021 com a protagonistes.

Per al vicealcalde de Girona, Quim Ayats, aquesta jornada pretén impulsar "un canvi, des de la reflexió personal i social, per valorar les esportistes pels seus mèrits esportius i personals i aconseguir que es converteixin en referents per a les més petites".

Reivindicar que l'esport femení s'equipari amb el masculí és un altre dels objectius d'aquesta jornada. "Les distàncies respecte a l'esport masculí es van reduint, però encara hi ha un llarg camí per recórrer i molta feina per fer", destaca el diputat d'Esports de la Diputació de Girona, Jordi Masquef.

stats