SOLIDARITAT
Comarques Gironines 06/07/2017

Havaneres per ajudar les dones víctimes de violència de gènere

Ara
2 min
Imatge del cartell de l’espectacle solidari Dones a la mar, impulsat per la Fundació SER.GI.

GironaAmb l’objectiu de recaptar fons per crear habitatges per a dones víctimes de violència de gènere, la Fundació SER.GI ha organitzat l’espectacle d’havaneres “en clau femenina” titulat Dones a la mar, que tindrà lloc el divendres 29 de setembre a les 20.30 h a l’Auditori de la Mercè de Girona. Hi participaran Les Anxovetes, Clara, Indira Ferrer i Neus Mar, acompanyades per músics i compositors del món de l’havanera.

El concert, que es va presentar ahir, acabarà amb una actuació conjunta de les intèrprets, i amb una degustació de productes gastronòmics del segell Girona Excel·lent. Al mateix espai també s’hi podrà veure l’exposició Altres cartells, amb fotografies de les intèrprets fetes per Nicole Gulau. Les entrades es poden comprar en diferents punts de venda de la ciutat i la recaptació obtinguda anirà destinada íntegrament al projecte Habitatge per a dones supervivents de la violència de gènere.

Aquest projecte és una iniciativa de l’àrea d’habitatge social de la Fundació SER.GI, i té com a objectiu crear un dispositiu d’habitatges d’inclusió específic per a dones soles o famílies monomarentals.

Actualment existeixen recursos d’urgència per a l’atenció de dones maltractades i la disponibilitat dels pisos de transició però, a causa de l’elevat nombre de casos, aquests recursos han de limitar la temporalitat de l’estada de les seves usuàries, i en la majoria dels casos no han assolit el grau d’autonomia necessari per poder viure amb dignitat quan n’han de marxar.

Altres objectius inclosos en aquest projecte són el d’acompanyar les usuàries en el seu procés per adquirir autonomia i oferir-los un suport en la seva nova etapa de normalització i recuperació del control de la seva vida.

stats