Comarques Gironines 16/05/2018

L'acusat del doble crim de Susqueda es nega a declarar

La defensa demana més d'una trentena de proves per esbrinar si hi havia més persones al pantà

Maria Garcia
2 min
Jordi Magentí Gamell en un dels escorcolls.

Santa Coloma de FarnersL'acusat del doble crim de Susqueda, Jordi Magentí, s'ha negat a declarar aquest matí davant el jutjat d'instrucció 2 de Santa Coloma que instrueix la causa pels assassinats de la parella del Maresme, al pantà de Susqueda, l'agost del 2017.

El fiscal i l'acusació particular –exercida pels pares de les víctimes i representades per l'advocat Carles Monguilod– havien demanat la compareixença de Magentí després de saber que el detingut hauria explicat a un company de la presó que el seu fill era l'autor del crim. L'acusat, però, s'ha acollit al seu dret de no declarar.

Per la seva banda, la defensa ha demanat el sobreseïment de la causa, cosa que el jutge li ha denegat. I, a continuació, ha sol·licitat una trentena de diligències d'investigació "molt complexes i extenses", segons ha detallat Monguilod a la sortida dels jutjats. "Les proves que demana la defensa volen posar sobre la taula la possibilitat que en el moment i lloc del crim podien haver-hi més persones que Magentí. I tot el que serveixi per aclarir dubtes sobre l'autoria de l'acusat serà benvingut", ha indicat l'advocat dels pares dels joves assassinats, que també augura que serà una investigació "molt llarga", que "durarà mesos".

Així mateix, la defensa ha demanat la compareixença de la parella del veí d'Anglès, Nancy Logroño, que va marxar a viure a Colòmbia a finals de l'any passat i que, segons els advocats, viatjarà des del seu país per declarar en persona davant del jutge.

Les acusacions imputen Magentí de dos delictes d'assassinat i un de tinença il·lícita d'armes. El fiscal i les acusacions particular i popular mantenen que el detingut s'hauria trobat amb les víctimes a la zona de la Rierica del pantà de Susqueda, on els hauria disparat amb una arma de foc. Per contra, la defensa nega aquests fets i sosté que l'arrestat és innocent.

stats