Comarques Gironines 23/08/2016

L'artista plàstic Joaquim Pujol i Grau ofereix una xerrada sobre la seva obra a Sant Miquel de Fluvià

L'acte, que es durà a terme aquest dissabte (20 h) a la Sala de l'Abadia, complementa les activitats organitzades amb motiu del 950è aniversari de la consagració de l'església

Josep Pastells
1 min
Joaquim Pujol i Grau

Sant Miquel de Fluvià'Història d'un somni, evolució d'un projecte d'art'. Aquest és el títol de la xerrada que l'artista plàstic Joaquim Pujol i Grau (Barcelona, 1938) oferirà dissabte a les vuit del vespre a la Sala de l'Abadia de Sant Miquel de Fluvià. L'acte, organitzat per l'Ajuntament, es completarà amb projeccions d'imatges d'obres de l'artista, amb arrels per part de pare a Sant Miquel de Fluvià.

Format a l’Escola de Belles Arts de Sant Jordi de Barcelona amb el pintor Nolasc Valls, les primeres pintures de Pujol i Grau van ser paisatges i figures de realització acurada, però de seguida es va interessar per la investigació estètica i va assajar la realització de treballs amb materials pobres, a més de treballar el porexpan. Juntament amb Albert Casals i Lluís Rey i Polo formen el grup Tres punts de vista (1975). Ha fet escultures i obres de caràcter ornamental, com el timpà, en ferro, per a la col·legiata de Tremp, al Pallars Jussà.

La xerrada de dissabte complementa les activitats organitzades amb motiu del 950è aniversari de la consagració de l'església de Sant Miquel de Fluvià. L'acte principal d'aquesta commemoració es durà a terme el diumenge 16 d'octubre: a les dotze del migdia es farà una missa solemne presidida pel bisbe Francesc Pardo, i a la una del migdia es descobrirà una placa dedicada a l'abat Oliba per donar nom a la plaça del claustre. Tot seguit s'inaugurarà la mostra documental i fotogràfica del conjunt romànic de Sant Miquel de Fluvià, comissariada per Jordi Mestre, a la Sala de l'Abadia, que estarà oberta a hores convingudes fins al 31 de desembre.

El programa complet de les celebracions es pot consultar en aquest enllaç.

stats