Comarques Gironines 09/09/2021

Mar C. Llop retrata els canvis corporals del procés transgènere

ARA
1 min
Diverses imatges de l’exposició de Mar C. Llop.

GironaSota el títol Construccions identitàries. Work in progress, la fotògrafa Mar C. Llop mostra, a través d’una sèrie d’imatges, l’experiència de moltes persones que, com ella, decideixen emprendre el camí cap a la vivència trans. La proposta, que s’exposa a la Biblioteca Carles Rahola de Girona fins al 30 de setembre, pretén contribuir a combatre estereotips que afecten la imatge de les persones d’aquest col·lectiu.

La fotògrafa ha immortalitzat amb la seva càmera els processos corporals que experimenten les persones transgènere. També ha fotografiat persones i famílies implicades en els processos que viuen les persones trans. El treball de Mar C. Llop, fet des de dins de la comunitat trans, “amb respecte i creativitat”, vol evidenciar el secret que moltes vegades acompanya el cross-dressing o transvestisme. Les instantànies de cossos es complementen amb textos sobre els pensaments i els sentiments de més d’una setantena de persones.

Amb el mateix objectiu d’eliminar estereotips que pateix el col·lectiu trans, el Centre Cultural La Mercè de Girona acollirà el 13 d’octubre la projecció del documental EnFemme, de la directora Alba Barbé, sobre el transvestisme. La projecció del film anirà seguida d’una tertúlia amb les protagonistes

Aquestes dues iniciatives s’emmarquen en el pla municipal d’igualtat de tracte i no discrimació de les persones LGTBI. El pla inclou material educatiu per a les escoles per conscienciar els alumnes sobre la diversitat de gènere.

stats