Comarques Gironines 17/04/2014

Olga Cercós i Miquel Martín acosten Vinyoli al gran públic

L'actriu i l'escriptor han creat 'Vinyoli comentat', un recorregut per la vida i l'obra del poeta a partir de la lectura i comentari dels seus poemes

Ara
1 min
Joan Vinyoli, de qui Salvador Espriu va dir: “Donaria tota la meva obra per un sol vers de Vinyoli”.

GironaJoan Vinyoli no va distingir mai entre vida i obra, entre art i existència, per això va optar per "viure poèticament". Partint d'aquesta premissa, Olga Cercós i Miquel Martín ofereixen una aproximació a l'obra de Vinyoli, una obra que beu sempre de les seves experiències vitals. L'objectiu és acostar d'una manera amena Vinyoli al gran públic, a aquells lectors que encara desconeixen una de les veus líriques més autèntiques i potents que ha donat la nostra poesia. L'actriu Olga Cercós recita els poemes i l'escriptor Miquel Martín els comenta i els contextualitza en la trajectòria vital del poeta.

Des del seu naixement a Barcelona, la prematura mort del pare o els estiuejos a Santa Coloma de Farners i el descobriment del mar a Begur, la vida de Vinyoli està marcada per una recerca constant, per un anhel de donar resposta a la seves inquietuds més profundes. 'Vinyoli comentat' s'endinsa en aquesta recerca a través dels poemes més significatius i reveladors, així com en les relacions que va establir amb altres poetes com Riba, Espriu, Ferrater o Martí i Pol.

'Vinyoli comentat', inclòs en les activitats de l'Any Vinyoli, es va estrenar el 12 d'abril a l'Escala. El 22 d'abril es portarà a la biblioteca de Palamós; el 25, a Tossa, i el 15 de maig, a Torroella de Montgrí, entre altres poblacions. El 26 de setembre viatjarà a Begur i el 10 d'octubre a Santa Coloma de Farners, les dues poblacions gironines més estretament vinculades a Vinyoli.

stats