Música
Comarques Gironines 06/04/2021

Els Premis Enderrock celebren a Girona la seva 23a edició aquest dijous amb estrictes mesures sanitàries

Es lliuraran una trentena de guardons i es faran més de 300 tests d'antígens a artistes i personal organitzador

2 min
Maria Arnal i Marcel Bagés actuaran a la gala dels Premis Enderrock.

Amb un estricte protocol sanitari que inclou un cribatge amb tests d'antígens als més de 300 artistes convidats, periodistes i personal d'organització, els Premis Enderrock celebren aquest dijous a les 19 h la seva 23a edició a l'Auditori de Girona (en diferit per la Xarxa de Comunicació i iCat a les 22.15 h; i a les 22.45 h pel canal 33), una cita que comptarà amb una desena d'actuacions, entre elles les de Maria Arnal i Marcel Bagés, Beth, Oques Grasses i Caïm Riba.

L'edició passada dels Premis Enderrock es va celebrar una setmana abans que es decretés el confinament domiciliari a causa del covid. El sector de la música en directe ha estat un dels més castigats per la pandèmia, però això no ha laminat la producció musical, que aquest any ha sigut "més elevada que mai", segons Lluís Gendrau, director editorial del Grup Enderrock. 

La gala, que serà conduïda pels actors Rafel Faixedas i Carles Xuriguera, comptarà amb un aforament limitat al 50%. A més, s'habilitarà una sala exclusiva per als artistes on, un cop hagin passat el test, es faran les habituals sessions a la catifa vermella, oberta a mitjans periodístics, radiofònics i televisius que cobreixen l'esdeveniment.

Durant l'acte es lliuraran una trentena de premis dividits en tres grans blocs: crítica, votació popular i especials (Premi d’Honor, Trajectòria, Estrella i Joan Trayter), en les categories de pop-rock, cançó d'autor, urbana, folk, jazz, clàssica i música familiar. La votació popular –que aquest any ha sumat més de 54.456 vots d'usuaris únics, gairebé un 10% més– ha triat els 15 guanyadors que es donaran a conèixer durant la vetllada.

També es lliurarà el Premi Enderrock Estrella 2021, que serà per a la campanya #JoEmCorono –amb el clip més vist de la música en català del 2020, liderat pel cantant Miki Núñez–. La campanya va ser impulsada pels actors Marc Clotet i Natalia Sánchez per dotar de recursos econòmics l’equip d’investigació del doctor Bonaventura Clotet. Des que es va presentar la iniciativa s’hi han adherit personalitats de tots els àmbits i d’arreu del món, des de Leo Messi fins a Pep Guardiola. En làmbit musical hi han participat nombrosos artistes, com Lluís Llach, Els Amics de les Arts i Gemma Humet, que han interpretat el tema Escriurem, de Miki Núñez. El clip del tema ha tingut més de dos milions de visualitzacions.

stats