Comarques Gironines 19/04/2018

La programació familiar i un espai per als autors, principals novetats de la III Fira Nostaldisc

Txus Blues & Jose Bluefingers, David Mauricio i Lets són alguns dels artistes que hi actuaran

Ara
2 min
Els organitzadors de Nostaldisc durant la presentació de la tercera edició

GironaEl diumenge 6 de maig, l'espai La Pineda de Sant Gregori (Gironès) acollirà la tercera edició del Nostaldisc, la fira del disc i la cultura del rock'n'roll. Una de les principals novetats d'aquest any és l'espai Autor, on els creadors podran interactuar amb els visitants i mostrar els seus treballs.

"Serà un canal directe entre l'artista i el seu públic perquè puguin ensenyar i explicar què han fet", ha ressaltat Jordi Turon, un dels membres de Le2x, l'entitat organitzadora de la fira. De moment tenen confirmats deu artistes i cadascun tindrà un espai per atendre personalment els seus seguidors.

En aquesta edició també s'han programat dues activitats familiars. A partir de les onze del matí, i durant tot el dia, s'oferirà el taller Fes-te la teva guitarra, on els infants de totes les edats construiran la seva pròpia guitarra, que després es podran endur a casa. I a la una del migdia es podrà veure l'espectacle de titelles El canó del francès a càrrec de la companyia La Finíssima.

Unes activitats que es complementaran amb una vintena de parades –principalment de vinils i discos– i amb els concerts de la Coral de Sant Gregori (10 hores), David Mauricio (12 hores), Txus Blues & Jose Bluefingers (13.30 hores), Jep Cua i la Banda (16 hores), Lets (17 hores), Silverflame (18.15 hores) i Hot Drinks (19.30 hores).

A més, els dies previs al Nostaldisc s'han organitzat activitats com el diàleg Els meus vinils amb el director de RGB Xavi Fortuny, i els músics Toni Molina i Cuco Lísicic; i els concerts vermut de Hellinside i Andreu Runo al Xantar Bar.

La tercera edició de la fira –o el Volum 3, com l'anomenen els organitzadors– està dedicada a Jordi Vila, que sempre havia format part de l'organització i que va traspassar fa uns mesos.

Nostaldisc va néixer el 2016 a Sant Gregori de la mà de l'associació cultural Le2x amb un doble objectiu: reivindicar la Vall de Llémena com un espai d'acollida i fundació de grans grups gironins, i recuperar la cultura del disc de col·leccionista com a element de culte. En les dues últimes edicions, la fira ha acollit prop de 3.500 persones i uns 70 paradistes de tota mena de gèneres musicals, tant professionals com particulars.

stats