Gastronomia
Comarques Gironines 11/11/2021

Torna el Fòrum Gastronòmic Girona amb els millors cuiners del món

Els germans Roca i l'italià Massimo Bottura, de l'Osteria Francescana, seran a la convocatòria del març

2 min
Joan Roca, un dels xefs convidats a la nova edició del Fòrum Gastronòmic.

Alguns dels millors xefs del món, com els germans Roca, del Celler de Can Roca; l’argentí Mauro Colagreco, del restaurant Mirazur (Menton, França), i l’italià Massimo Bottura, de l’Osteria Francescana (Mòdena, Itàlia), entre d’altres, participaran en la nova edició del Fòrum Gastronòmic, que se celebrarà entre el 13 i el 15 de març a l’Auditori-Palau de Congressos de la ciutat. El Fòrum havia de celebrar-se aquest novembre, però al juliol els organitzadors van anunciar que traslladarien el certamen al març de l’any vinent a l’espera d'una "millor situació sanitària".

En la nova edició d’aquesta cita gastronòmica, que celebrarà els 15 anys de la seva arribada a la capital gironina, es posarà el focus en la formació, el talent i la innovació tecnològica aplicada a la gastronomia.

El saló, que comptarà amb la presència d’importants empreses del sector culinari, oferirà un ampli programa d’activitats, entre les quals àgores temàtiques, taules rodones, demostracions i sessions monogràfiques. Tot i que el gruix de les activitats es faran al Palau de Fires, en aquesta edició el Fòrum es vol estendre més enllà d’aquest espai i fins i tot més enllà de la ciutat de Girona i al llarg de tot l’any. Per això s’ha creat el Fòrum Territori, que inclou activitats com sopars a quatre mans a càrrec de destacats professionals del sector, mostres artístiques relacionades amb la gastronomia que s’exposaran en diversos espais i un cicle de cinema i documentals temàtics. Com a novetat, en aquesta 15a edició del Fòrum Gastronòmic Girona s'ha previst la participació d’una ciutat convidada, que presentarà una mostra de la seva gastronomia.

El Saló vol ser un espai on referents de la gastronomia actual i la restauració mostrin les seves innovadores creacions i exposin les tendències de la cuina professional. Ho faran en el marc de les noves àgores temàtiques que ompliran els tres dies de certamen de sessions formatives, centrades en món del vi (Àgora Bacus), les tècniques de cuina (Àgora Culinària), els dolços (Àgora Dolços), el servei (Àgora Sala) i la gestió empresarial (Àgora Empresa).

En l'última edició del Fòrum, celebrada el 2019, van assistir-hi més de 25.000 visitants i hi van participar 232 expositors i un centenar de ponents.

stats