Comarques Gironines 10/07/2017

Unió de Pagesos demana mantenir l'emergència per senglars

El sindicat agrari vol que la mesura vagi més enllà del setembre, quan està previst aixecar-la per la temporada de caça

Acn
1 min

GironaUnió de Pagesos demana mantenir les zones d'emergència cinegètica per senglars a les comarques gironines. El sindicat ha presentat un recurs d'alçada contra la resolució del Govern de declarar diverses zones de les comarques gironines en aquesta situació d'excepcionalitat.

La previsió és que la declaració deixi de ser vigent quan comenci la temporada de caça el proper mes de setembre, però el sindicat demana a l'administració que segueixi amb la mesura fins que el nombre d'animals se situï per sota del llindar fixat per llei (de vuit senglars per quilòmetre quadrat).

El sindicat creu que l'administració ha de prendre mesures excepcionals "per retornar la densitat de senglars a un nivell compatible amb la capacitat de càrrega de l'entorn" i recorda també els riscos per a les persones i els diferents sectors econòmics com l'agricultura, la ramaderia, els terrenys forestals o la caça.

A banda d'aquest recurs d'alçada que han presentat, Unió de Pagesos reclama activar el pla especial de control del senglar que forma part del pla de prevenció de danys i riscos originats per la fauna cinegètica.

stats