Televisió
Mèdia 21/12/2011

Pastora Soler representarà Espanya a Eurovisió

TVE ha escollit la cantant andalusa per anar a l'Azerbaidjan al maig. Fa només dos mesos l'artista va dir que participar al festival "no entrava als seus plans" i "no ho necessitava"

Ara
1 min

BarcelonaTelevisió Espanyola ha anunciat aquest dimecres el nom de la seva representant al proper festival d'Eurovisió, que tindrà lloc a Bakú, capital de l'Azerbaidjan, el mes de maig. Serà la sevillana Pastora Soler, que, a diferència del que havia passat els últims anys, no ha estat escollida per votació popular, sinó directament per la cadena, que s'ha volgut estalviar així l'aparició de personatges controvertits en el procés de selecció, com Rodolfo Chikilicuatre o John Cobra. Sí que quedarà a criteri de l'audiència l'elecció del tema que cantarà

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

TVE havia avançat que es decantaria per "un artista o grup amb una sòlida carrera professional", i que s'havia decantat per l'elecció a dit "després d'haver avaluat els diferents sistemes possibles per a la selecció del nostre representant a l'eurofestival". De fet, l'elecció directa per part de la televisió és un mètode habitual en diversos països europeus.

Tot i així, la decisió ha estat polèmica perquè fa només dos mesos Pastora Soler va dir, en un xat organitzat justament per Televisió Espanyola, que participar a Eurovisió no entrava "dins dels seus plans". En resposta a la pregunta d'una usuària sobre què diria si TVE li proposés ser la seva representant, Soler va opinar que el festival "és una arma de doble tall" i va afegir: "No crec que ho necessiti en la meva carrera".

stats