Crònica 03/07/2011

Clinton lloa les reformes i el liderat del president espanyol

M.c.
1 min
La secretària d'Estat dels EUA, Hillary Clinton, va demanar més reformes a Zapatero.

Madrid.Mentre Rubalcaba atacava els bancs i reivindicava l'autoria de les mesures per donar aire als qui no poden pagar les hipoteques, José Luis Rodríguez Zapatero defensava davant la secretària d'estat dels EUA, Hillary Clinton, reformes com la financera, que han permès a les entitats resistir la crisi però no han fet accessible el crèdit.

En la seva primera visita oficial a Espanya des que va assumir el càrrec, Clinton va aplaudir les reformes adoptades pel govern espanyol i el va animar a dur-les "fins al final" encara que siguin mesures "difícils" que necessiten "temps i paciència". Clinton va donar suport als "importants passos" del govern del PSOE "sota el lideratge" de Zapatero "per enfortir les finances, reestructurar el sistema bancari i reforçar la competitivitat". Fa un any que el president dels EUA, Barack Obama, també va demanar "mesures econòmiques decidides".

Clinton, que també es va reunir amb el rei Joan Carles i amb la seva homòloga, la ministra d'Exteriors, Trinidad Jiménez, es va mostrar convençuda que Zapatero "seguirà amb el procés de reformes" encara que siguin costoses. Va reclamar a Europa que segueixi assegurant que la seva resposta a la crisi és "ferma, flexible i efectiva". Abans d'anar-se'n va mantenir una trobada amb el líder del PP, Mariano Rajoy, que li va expressar que les reformes encara han de ser més "substancials".

stats