EL TEMPS DE SETMANA SANTA
Crònica 19/04/2011

Risc de pluja per Sant Jordi

Tot i que avui i dimecres el sol predominarà, a partir de dijous encetarem un període de temps molt més variable. Hi haurà diverses tongades de ruixats concentrades sobretot entre divendres i dissabte.

Miquel Bernis
2 min
Risc de pluja per Sant Jordi

BARCELONA.La tongada de dies de bon temps amb què ha començat la setmana s'estroncarà a partir de dijous. Les successives actualitzacions dels mapes del temps van consolidant un canvi a partir d'aquest moment: els vents giraran de mar cap a terra i amb una mica d'aire fred a les capes altes de l'atmosfera n'hi haurà prou per fer augmentar la inestabilitat.

Alguns actes de la Setmana Santa es podrien veure afectats per aquesta circumstància, ja que per ara tot fa pensar que els xàfecs començarien dijous al País Valencià i a les Illes, però que durant la nit ja s'anirien estenent per moltes comarques de Catalunya. Divendres els ruixats afectaran la majoria d'indrets, no pas de manera continuada, però quan plogui ho pot fer amb ganes. Hi podria haver més d'una tongada de ruixats, i la més important i general arribaria sobretot cap al tard, al vespre o dissabte a la matinada. Tot i que probablement a la costa i al prelitoral és on plourà amb més ganes, la situació no permet intuir si algunes comarques n'arribaran a quedar al marge.

I així començaria Sant Jordi, amb ruixats de poca estona, d'anar i venir. Que quedi clar que res fa pensar en un dissabte de pluges continuades, però és possible, en canvi, que en la majoria d'indrets calgui fer servir paraigües i plàstics en algun moment del dia. És massa aviat per concretar-ho, però, com en el cas de divendres, la pluja es podria repetir en diverses tongades, tant al matí com a la tarda. La tendència per als altres dos dies no seria d'una gran millora però probablement sí que diumenge es podria obrir un parèntesi de temps pràcticament sense ruixats i amb més clarianes.

Final passat per aigua

Per dilluns es pot gestar una nova borrasca, però ara mateix no és possible intuir quines comarques afectarà. És possible que sigui un dia molt plujós en algunes comarques i, en canvi, molt clar en unes altres.

De seguida que surti el sol l'ambient serà molt agradable perquè el canvi de temps no farà entrar cap massa d'aire més fred, sinó que pel sud entrarà aire fins i tot més càlid que el que tenim aquests dies.

D'altra banda, en ciutats com Londres, París, Amsterdam, Berlín i fins i tot als països nòrdics predominaran les estones de sol, amb migdies de màniga curta fins i tot en moltes d'aquestes capitals. El Marroc i les Canàries, en canvi, també tindran un temps insegur i amb alguns ruixats. Els que creuin l'Atlàntic per arribar fins a Nova York també hauran d'obrir el paraigua uns quants dies, però les temperatures a la costa est dels Estats Units seran, en general, força suaus.

stats