Publicitat
Publicitat

TELECOMUNICACIONS

La companyia va afrontar un ERO i una caiguda dels ingressos

El benefici de Telefónica cau a la meitat

El descens dels ingressos extraordinaris va llastar els resultats de Telefónica el 2011. Els globals van créixer lleugerament, però els que es van generar a Espanya van caure fins a un 7%.

Telefónica va guanyar 5.403 milions d'euros el 2011, un 46,9% menys que l'any anterior. Els dos principals motius d'aquest descens són l'actualització del valor de la brasilera Vivo (operació feta el 2010 i que va aportar 3.400 milions que no s'han tornat a repetir) i l'inici de l'expedient de regulació d'ocupació que comportarà l'acomiadament de 6.500 treballadors. Telefónica va provisionar 1.800 milions d'euros per pagar aquests acomiadaments, que s'executaran durant un període de tres anys. El 2011, més de 2.300 treballadors van acollir-se a l'ERO i la direcció de la companyia espera que 1.900 persones s'hi acullin aquest any.

D'aquesta manera, la companyia s'ha quedat a gairebé la meitat dels més de 10.000 milions que va guanyar el 2010. Tot i així, el resultat ha sorprès els analistes, que havien vaticinat que l'operadora obtindria un benefici inferior.

Creixen els ingressos

Malgrat la davallada dels beneficis, els ingressos van augmentar lleugerament (un 3,5%) fins a superar els 62.800 milions d'euros gràcies a la facturació provinent de les dades de telefonia mòbil, que han augmentat un 19% i ja representen una tercera part dels ingressos de la divisió de mòbils. De totes maneres, els ingressos generats a Espanya van caure un 7,6% fins a situar-se en 17.280 milions d'euros.

En un comunicat enviat als mitjans de comunicació, el president de Telefónica, César Alierta, va explicar que el 2011 ha estat clau en el procés de transformació de la companyia i que, gràcies a això, afronta el 2012 "des d'una posició de fortalesa". A més, Alierta va defensar que el llançament de la divisió Telefónica Digital (dedicada a buscar noves vies de creixement per a la multinacional) accelerarà la captació de nous ingressos.

Les accions de Telefónica van tancar la jornada d'ahir amb una lleugera caiguda del 0,12%, cosa que va situar el preu dels títols en 12,86 euros. Al tancament de la sessió, el valor a borsa de la multinacional era d'uns 58.600 milions d'euros.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT