Crònica 14/01/2011

El bomber supervivent demana tornar al GRAF

L.e.
1 min

BARCELONA.El bomber supervivent de l'incendi d'Horta de Sant Joan, Josep Pallàs, ha demanat reincorporar-se al Grup de Reforç en Actuacions Forestals (GRAF) una vegada rebi l'alta mèdica, segons van confirmar ahir els Bombers de la Generalitat. La decisió de la seva reincorporació està pendent, principalment, del fet que Pallàs rebi l'alta mèdica, situació que podria donar-se aviat, però que encara no té data. El retorn al GRAF haurà de ser ratificat també pel nou director general d'Emergències de la Generalitat, Jordi Gassió.

Les mateixes fonts han assenyalat que Pallàs realitzaria només tasques d'assessorament tècnic dins aquest grup d'elit dels Bombers, ja que les seqüeles que li han quedat al cos i, sobretot, a les mans, a causa de les cremades que va patir en l'incendi, li impediran tornar a treballar en tasques d'extinció. Pallàs va ser diagnosticat amb ferides en el 75% del cos, de les quals, un any i mig després del sinistre, encara s'està recuperant.

El supervivent de l'incendi, de 37 anys, viu a la Pobla de Segur, municipi del Pallars Jussà d'on també era veí un dels cinc bombers morts en la tragèdia, Jordi Moré.

stats