Publicitat
Publicitat

Una illa de calma 'indignada' enmig del caos 'hooligan'

Amb les mans enlaire i aixecant fulls on es llegia "Acampada pacífica". Només amb aquest gest, i amb la contundència que transmetien els centenars de persones que conformaven la muralla humana al voltant de l'acampada, els indignats van aconseguir mantenir la plaça Catalunya al marge dels aldarulls que es produïen a pocs metres, durant tota la matinada d'ahir.

Les pors del conseller d'Interior, Felip Puig, per la conjunció de la celebració culer a Canaletes, que acostuma sempre a acabar amb violència, i la congregació dels indignats , van quedar en no res. Tot i els 111 detinguts i 132 ferits amb què es va saldar la nit, pels enfrontaments constants entre els hooligans blaugranes i els Mossos d'Esquadra, l'acampada va aconseguir mantenir-se com un recés de pau enmig del caos.

De fet, les primeres hores després de la victòria del Barça van deixar moltes estampes de comunió entre acampats i culers, que es barrejaven a la plaça enmig d'un ambient festiu però tranquil. Passada la mitjanit, el focus de violència es va concentrar al carrer Pelai, on centenars de radicals culers increpaven el cordó policial. Els Mossos van anar fent càrregues focalitzades fins a aconseguir arribar primer a Canaletes i després al Portal de l'Àngel. En veure les corredisses, les desenes d'acampats que feien guàrdia als accessos de la plaça aviat van ser centenars, agafats pels colzes per donar solidesa a la barrera humana. Així van estar fins més enllà de les cinc del matinada, quan a poc a poc es va anar desfent l'enfrontament entre agents i hooligans . El cordó va permetre que els milers d'acampats de dins la plaça quedessin aliens a la situació de batalla campal que es vivia als carrers que l'envolten.

Ahir, enmig de la reconstrucció de les tendes i tendals que havien desmuntat per precaució, els acampats no amagaven la satisfacció, i fins i tot l'orgull, d'haver aconseguit mantenir durant tota la nit la "resistència pacífica".

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT