COMUNICACIÓ
Crònica 29/03/2012

El Parlament escull Brauli Duart president de la 'Corpo'

Ara
2 min
D'esquerra a dreta, Xavier Guitart, Brauli Duart, Núria Llorach i Armand Querol, ahir al Parlament.

BARCELONA.El Parlament va nomenar ahir els sis membres del consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), que tindrà com a nou president el nacionalista Brauli Duart. En la votació, els candidats van rebre el suport dels diputats de CiU, PSC i PP, els tres partits que van proposar noms de professionals per formar part de l'ens de direcció de la ràdio i televisió públiques de Catalunya. ICV-EUiA, ERC i el diputat Joan Laporta van votar en contra dels nomenaments en considerar que el sistema, que és proporcional als escons aconseguits, atempta contra la pluralitat. Ciutadans es va abstenir al·legant que són contraris a "repartir-se el pastís" de TV3 i Catalunya Ràdio i SI va votar a favor dels noms proposats per CiU i PSC i en contra del candidat del PP, dient que no mereix "cap mena de respecte ni polític ni professional".

La votació, que va ser secreta, va designar Núria Llorach, Antoni Peman (tots dos proposats per CiU), Xavier Guitart, Josep Vilar Grèvol (candidats del PSC), i Armand Querol (a proposta del PP). També es va votar la incorporació i el nomenament com a president del consell de govern de Brauli Duart, que arriba de la mà de CiU també.

En el ple d'ahir, els diputats van votar per separat els candidats proposats per CiU i PSC d'un costat, i el del PP de l'altre. Així, la primera votació amb els membres de la federació nacionalista i els socialistes va rebre el suport de 106 diputats de CiU, PSC, PP i SI, el rebuig de 21 vots d'ICV, ERC i Laporta i l'abstenció dels tres membres de Ciutadans.

En el cas del candidat del PP, Armand Querol, els tres diputats de SI van canviar el vot afirmatiu que van donar als altres membres per un "no" rotund, sumant així el seu suport a ERC i ICV-EUiA. I és que, segons el portaveu dels independentistes, Alfons López Tena, Querol "no sembla idoni ni professional" per estar a la CCMA i, a més, va considerar que no mereix "cap mena de respecte polític ni professional". Aquestes paraules van provocar el rebuig dels diputats del PP i C's, que es van queixar pel to i la "falta de respecte" de López Tena. La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, va retreure al diputat de SI les seves afirmacions perquè les va considerar inadequades.

stats