Crònica 22/05/2011

El ressò global de la indignació

Albert Castellví Roca
2 min
VÍDEOS A LES WEBS La web de la televisió pública britànica, BBC, i la de la cadena de notícies nord-americana CNN ofereixen vídeos que mostren com s'està vivint la protesta a la Puerta del Sol de Madrid.

Igual que el nombre d'indignats, la repercussió internacional de les protestes no para de créixer. El digital nord-americà Huffington Post obria ahir amb un únic i contundent titular: "Los indignados" . L'acompanyaven una galeria d'imatges de les acampades i una notícia que assegurava: "Les protestes a Espanya sacsegen el país". La CNN destacava a la web que les protestes continuaven "tot i la prohibició", tal com confirmava la crònica en vídeo d'un corresponsal des de la Puerta del Sol. La web demanava a més als lectors que enviessin vídeos o fotos de les protestes. The New York Times i TheWashington Post també hi reservaven un espai de la web, i el portal de l'emissora Radio Canada assegurava que "milers d'espanyols desafien la prohibició de manifestar-se".

A l'Amèrica Llatina, diaris com l'argentí Clarín o el mexicà La jornada hi dedicaven grans imatges a la portada, i al Brasil la web del rotatiu O globo deia que "milers de persones surten al carrer a Espanya per protestar contra la desocupació".

Al-Jazira, la cadena de televisió de referència al món àrab, oferia a la web un vídeo en què destacava que les protestes no estaven instigades per cap partit polític, sinó per "joves que volen canvis", i afegia que "podia recordar alguna altra cosa" i que alguns analistes "hi veuen paral·lelismes amb fets d'altres llocs", en clara referència a les revoltes del món àrab dels últims mesos.

Al continent europeu molts mitjans també estan pendents del que passa a les acampades. La BBC destacava ahir el tema a la portada de la web i hi oferia un vídeo. El Jornal de notícias portuguès o Le Monde francès coincidien a destacar que la prohibició de les acampades no havia tingut cap efecte pràctic, i a Itàlia, La stampa mostrava en portada una imatge de les protestes. A Alemanya el Süddeutsche Zeitung titulava: "El món es preocupa per nosaltres".

Efectivament, el ressò de la indignació espanyola se sent als cinc continents: a Sud-àfrica, el Business Day afirmava: "Les protestes juvenils a Espanya creixen mentre el govern es replanteja la prohibició"; al Japó el cas sortia a la web del Japan Today , i fins i tot a Austràlia l' Adelaide now parlava de les protestes de "joves aturats" en contra de la "po lítica econòmica" espanyola.

stats