Publicitat
Publicitat

Mitjans de comunicació dels cinc continents ofereixen àmplies cobertures de les multitudinàries acampades

El ressò global de la indignació

Igual que el nombre d'indignats, la repercussió internacional de les protestes no para de créixer. El digital nord-americà Huffington Post obria ahir amb un únic i contundent titular: "Los indignados" . L'acompanyaven una galeria d'imatges de les acampades i una notícia que assegurava: "Les protestes a Espanya sacsegen el país". La CNN destacava a la web que les protestes continuaven "tot i la prohibició", tal com confirmava la crònica en vídeo d'un corresponsal des de la Puerta del Sol. La web demanava a més als lectors que enviessin vídeos o fotos de les protestes. The New York Times i TheWashington Post també hi reservaven un espai de la web, i el portal de l'emissora Radio Canada assegurava que "milers d'espanyols desafien la prohibició de manifestar-se".

A l'Amèrica Llatina, diaris com l'argentí Clarín o el mexicà La jornada hi dedicaven grans imatges a la portada, i al Brasil la web del rotatiu O globo deia que "milers de persones surten al carrer a Espanya per protestar contra la desocupació".

Al-Jazira, la cadena de televisió de referència al món àrab, oferia a la web un vídeo en què destacava que les protestes no estaven instigades per cap partit polític, sinó per "joves que volen canvis", i afegia que "podia recordar alguna altra cosa" i que alguns analistes "hi veuen paral·lelismes amb fets d'altres llocs", en clara referència a les revoltes del món àrab dels últims mesos.

Al continent europeu molts mitjans també estan pendents del que passa a les acampades. La BBC destacava ahir el tema a la portada de la web i hi oferia un vídeo. El Jornal de notícias portuguès o Le Monde francès coincidien a destacar que la prohibició de les acampades no havia tingut cap efecte pràctic, i a Itàlia, La stampa mostrava en portada una imatge de les protestes. A Alemanya el Süddeutsche Zeitung titulava: "El món es preocupa per nosaltres".

Efectivament, el ressò de la indignació espanyola se sent als cinc continents: a Sud-àfrica, el Business Day afirmava: "Les protestes juvenils a Espanya creixen mentre el govern es replanteja la prohibició"; al Japó el cas sortia a la web del Japan Today , i fins i tot a Austràlia l' Adelaide now parlava de les protestes de "joves aturats" en contra de la "po lítica econòmica" espanyola.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT