MOBILITAT
Crònica 23/03/2012

Trias vol enllaçar els tramvies pel carrer Provença o per la Gran Via

Descartada la unió de tramvies per la Diagonal, l'Ajuntament de Barcelona estudia ara l'enllaç per l'Eixample. Té sobre la taula dues opcions: la connexió a través de la Gran Via o pel carrer Provença.

Maria Ortega
2 min
Trias vol enllaçar els tramvies pel carrer Provença o per la Gran Via

BARCELONAL'oposició colla l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, perquè presenti la seva proposta per unir les xarxes del Trambaix i el Trambesòs. L'alcalde ha repetit en més d'una ocasió que vol que aquest enllaç es faci des de la trama de l'Eixample i no amb una unió directa entre la plaça de les Glòries i la de Francesc Macià a través de la Diagonal, com preveia el projecte fallit de Jordi Hereu. D'aquí pocs mesos l'equip de govern prendrà una decisió. Triarà entre les dues opcions que veu amb més bons ulls: fer l'enllaç per la Gran Via o fer-lo pel carrer Provença. L'equip de govern no revela encara cap detall sobre aquests estudis, però ja fa temps que treballa de bracet de la conselleria de Territori i Sostenibilitat per dissenyar el traçat més adequat i poder-lo sotmetre a l'aprovació del plenari. L'objectiu: salvar els prop de quatre quilòmetres que separen ara el Trambaix del Trambesòs.

Aquests traçats es dibuixen, com ha pogut saber aquest diari, sobre la Gran Via o sobre el carrer Provença, i, per tant, podrien situar el gir per connectar-se amb la Diagonal en carrers amples, com ara Urgell, Entença i Numància. La decisió es prendrà en els pròxims mesos. De moment, fonts del departament de Territori i Sostenibilitat només concreten que estan treballant amb dos traçats, sense entrar a detallar recorreguts.

Proposta d'enllaç en un any

L'oposició municipal va reiterar ahir el seu interès a accelerar aquesta millora en la mobilitat. Ho va fer a través d'una proposició d'ICV-EUiA -acordada amb el PP- que es va aprovar per unanimitat i que insta CiU a presentar en el termini màxim d'un any una proposta per a l'enllaç. El projecte s'haurà d'acompanyar, segons l'acord d'ahir, d'un calendari amb les actuacions necessàries per fer-lo realitat i d'un estudi de mobilitat basat en més d'un recorregut. Unes condicions que accepta el regidor de Mobilitat de la ciutat, Eduard Freixedes, que va explicar que s'estudiaran diverses propostes i que es presentarà en comissió la que es consideri més òptima. Les noves propostes de traçat en substitueixen altres que havien estat sobre la taula de CiU a l'hora d'oposar-se a l'enllaç de tramvies per l'avinguda Diagonal, com ara fer la unió des de Zoo, pel litoral, fins a l'avinguda del Paral·lel, i, des d'allà, pel carrer Numància fins a la Diagonal. Una idea descartada.

stats