Cultura 17/12/2021

10 plans culturals per aprofitar el cap de setmana

El retorn de Lluís Llach als escenaris i el concert de Miki Nuñez, entre les propostes

ARA
4 min
Lluís Llach va actuar al concert contra la Sida
1.

El retorn de Lluís Llach

Després de catorze anys sense oferir un concert, el cantautor català torna als escenaris. Serà aquest dissabte amb un concert al Palau Sant Jordi en què col·laborarà amb altres artistes com Natxo Tarrés, el Mag Lari o Joan Dausà, per finançar el projecte del Debat Constituent. La direcció musical de l'espectacle estarà en mans del sallentí Carles Cases, i l'escènica en les de Lluís Danés. Llach interpretarà cançons icòniques del seu repertori com l'Estaca o La gallineta.

Dissabte 18 de desembre al Palau Sant Jordi

2.

Arrenca el Festival de Nadal de Barcelona

El Festival de Nadal tindrà lloc a la plaça Catalunya i la plaça Universitat. Aquest últim espai acollirà la instal·lació interactiva Bon(s) Nadal(s). Contes reescrits per la ciutat de Barcelona, de l'estudi Domestic Data Streamers. A més del festival, tindrà lloc l'activitat Sons de Nadal, que portarà 100 concerts gratuïts a tots els districtes de la ciutat en un programa fet conjuntament amb el Primavera Labels, el Sónar, el Cruïlla, el Taller de Músics i el Conservatori del Liceu. Música al carrer, tallers sobre el medi ambient o exposicions fotogràfiques són algunes de les activitats que es podran trobar. L'actuació de The Sey Sisters o l'exposició Clic Clac, Barcelona en un retrat són les nostres recomanacions.

Del 18 al 30 de desembre

The Sey Sisters.
3.

Obre portes el Centre de les Arts Lliures

El nou Centre de les Arts Lliures de la Fundació Joan Brossa inaugura una programació interdisciplinària que inclou propostes artístiques de Lluïsa Cunillé, Marc Artigau i Els Pirates Teatre, entre altres. L'espai acull diversos itineraris i té com a objectiu promoure la innovació. Segons ha explicat el president de la fundació, Vicenç Altaió, en les diferents propostes "no hi ha distinció teatral, expositiva, de pensament ni pedagogia".

Divendres 17 de desembre a La Seca

4.

La Ruta de la Palta al Tantarantana

El Tantarantana acull La ruta de la palta, un espectacle de la companyia Project Ingenu dirigit per Marc Chornet que uneix les històries de Catalunya i Xile, dos territoris llunyans però pròxims d'esperit. Ho fa a partir de la figura de la palta (l'alvocat), un producte bàsic per als xilens. Tot comença quan la companyia marxa el 2018 a Xile a fer intercanvi artístic amb l'Espacio Checoeslovaquia i comparteixen converses, classes, tallers i també un context històric: les manifestacions per l'increment del preu de la palta. L'exportació massiva del producte cap a Europa i els Estats Units fa que sigui inaccessible per als autòctons. Els membres de Projecte Ingenu van adonar-se que aquest problema anava més enllà d'una simple pujada de preu: l'agressivitat del capitalisme traduïda en espoli i colonialisme contemporani.

Del 15 de desembre al 9 de gener al Tantarantana

'La Ruta de la palta'.
5.

El nou treball de Teresa Vall Palou

La maduresa de la pintora Teresa Vall Palou segueix evolucionant i creant nous horitzons. Ara ha volgut marcar-se un nou repte: aconseguir la desmaterialització i la introducció de valors ambientals que al·ludeixen a corrents d'energies naturals. La seva obra actual es basa en mostres on predominen les formes lleugeres, volàtils i vaporoses, encara que el rigor estructural es manté a través d'esquemes compositius. És aquesta base des de la qual parteix per a la seva exposició Com un núvol lleuger, presentada a la Fundació Vallpalou, a Lleida.

Del 16 de desembre del 2021 al 5 de març del 2022

6.

Per a Petits Cinèfils: 'Kérity, la casa dels contes'

Dins la programació familiar del CaixaForum hi ha el Festival Petits Cinèfils i el film Kérity, la casa dels contes. En Natanaël té gairebé set anys, però encara no ha après a llegir. Tot i això, la seva tia Éléonore li deixa en herència una gran col·lecció de contes. A en Nat no li fa gaire il·lusió, però el que no sospita és que els personatges dels llibres tenen vida. Al descobrir-ho, s'endinsa en una trepidant aventura. Un pla perfecte per gaudir-ne amb els més petits.

Dissabte 18 de desembre al CaixaForum

7.

'My Mexican Bretzel' al Pantalla Barcelona

El diari íntim d’una dona de classe benestant, Vivian Barrett, il•lustrat per les filmacions casolanes del seu marit, León, un ric industrial, entre els anys quaranta i seixanta del segle passat. Això és My Mexican Bretzel, dirigida per Nuria Giménez Lorang, la neta dels dos personatges, que es va endur el premi Gaudí pel documental. La pel·lícula és també un melodrama clàssic a l’estil Douglas Sirk o Todd Haynes, amb els sentiments a flor de pell. El film es projecta al cicle Pantalla Barcelona –que es dispersa per diferents espais de Barcelona–, com altres projeccions com La dona il·legal o La mujer fantástica.

Dissabte 18 de desembre al Centre Cívic Can Basté

8.

Miki Nuñez actua a L'Auditori

Miki Núñez diu adeu al seu últim treball, Iceberg, en un concert organitzat pel diari ARA. S'hi podran escoltar temes com Me ValeBeberte Lento o Todo lo que llevo dentro. Les entrades estan disponibles a la web oficial de L'Auditori.

Divendres 17 de desembre a L'Auditori

9.

Estrena de 'Spider-man: Sin camino a casa'

Per primera vegada a la història cinematogràfica de Spider-Man, l'heroi ja no és capaç de separar la seva vida normal dels enormes riscos que comporta tenir poders sobrenaturals. La seqüela de Spider-Man: Sin camino a casa es va estrenar dijous i no ha deixat indiferent a ningú. Dirigida per Jon Watts i amb una esplèndida actuació de Tom Holland i Zendaya, ja es pot veure a la pantalla gran.

A partir del 16 de desembre als cinemes

10.

'És Nadal a dins el Pot Petit', una funció màgica

En el marc de la temporada de tardor- hivern dels teatres tarragonins s'estrena l'obra És Nadal a dins el Pot Petit, un espectacle amb tretze músics a l’escenari que presenten un trosset d’aquest món tan màgic on conviuen la Jana, el Pau, la Melmelada Band i molts altres personatges. L'esdeveniment és apte per a tota la família, especialment per a nens/es de 3 a 12 anys. S'han organitzat tres sessions: 12, 16 i 18.30h.

Diumenge 19 de desembre al Teatre Tarragona

stats