Agenda cultural
Cultura 27/05/2021

10 plans culturals per al cap de setmana

Estrenes teatrals, espectacles de dansa, un festival de jazz i molt més

Laura Cañuelo
1 min
La Medursula K. és un dels personatges d''ARCAS 2020'

BarcelonaAquest cap de setmana arrenquen el Festival Jazz Terrassa i la Mostra d'Igualada i passa pel Liceu el Ballet Nacional Txec. Aquí deixem 10 propostes per a aquest cap de setmana.

1.

'Alguns dies d'ahir' a La Villarroel

Després de fer gira per Catalunya, arriba a Barcelona Alguns dies d’ahir. L’obra, escrita per Jordi Casanova i dirigida per Ferran Utzet, porta als escenaris els fets de la tardor calenta del 2017, marcada per l'1-O i la declaració d'independència.

Fins al 27 de juny.

2.

Festival Jazz Terrassa

El Festival Jazz Terrassa torna aquesta setmana per celebrar la seva 40a edició. Entre les propostes que ha programat el festival hi ha les actuacions de Wax & Boogie, Gianluca Petrella i Trudy Lynn.

Fins al 13 de juny.

3.

'Picasso i les joies de l'artista' al Museu Picasso

El Museu Picasso dedica una exposició a la creació de joies de l’artista malagueny. La mostra recull una trentena de joies de Picasso, juntament amb fotografies i gravats on apareixen algunes de les peces de l’exposició.

Fins al 26 de setembre.

4.

'ARCAS 2020' al Lliure

El col·lectiu VVAA reinterpreta la història de l’arca de Noè al Teatre Lliure traslladant-la al segle XXI. L’espectacle, una faula sobre l’extinció de l’ésser humà, reflexiona sobre l’estat actual de la humanitat i la convivència.

Fins al 13 de juny al Lliure de Gràcia.

5.

'El llac dels cignes' al Liceu

El Ballet Nacional Txec arriba aquesta setmana al Liceu per interpretar la popular obra de Txaikovski El llac dels cignes. John Cranko és l’encarregat de la coreografia, basada en l’original de Marius Petipa i Lev Ivànov, i Birgit Deharde posa la direcció escènica.

Fins al 30 de maig.

6.

'Margaret Michelis. Cinc dies pel Barri Xino' a l'Arxiu Fotogràfic

L’Arxiu Fotogràfic de Barcelona dedica una exposició a la fotògrafa d’origen polonès Margaret Michelis. La mostra ofereix un recorregut per les fotografies que va captar als carrers del Raval durant el seu exili a la Barcelona de la Segona República.

Fins al 31 d’octubre.

7.

'It’s a wrap (Kubrick is dead)' al Mercat

La companyia La Intrusa passa pel Mercat de les Flors amb diverses funcions fins diumenge. L’espectacle s'inspira en alguns dels personatges del cineasta nord-americà Stanley Kubrick i imagina el moment de la mort del cineasta.

Fins diumenge.

8.

Mostra d’Igualada

La capital de l’Anoia acull aquest cap de setmana la 32a edició de la Mostra d’Igualada. La fira ha programat 47 espectacles presencials de dijous a diumenge. La motxilla d’Ada, de Teatre al Detall; Les històries naturals, de Lazzigags Produccions, i Bodas de sangre, de Projecte Ingenu, són algunes de les obres que es representaran.

Fins diumenge.

9.

'Oslo' a la HBO

Bartlett Sher dirigeix Oslo, l’última estrena cinematogràfica de la HBO. La cinta, adaptació de l’obra de teatre amb el mateix nom, transporta l’espectador a les negociacions de pau entre Israel i Palestina que van donar fruit als Acords d’Oslo.

A partir de diumenge a la HBO.


10.

El Kanka a la Sala Barts

El cantautor El Kanka passa per la Sala Barts en el marc del festival GuitarBCN aquest dissabte i diumenge. El músic combina des de cançó flamenca fins a folk-rock, passant pel pop.

Dissabte a les 18 h i 20.30 h i diumenge a les 19 h.

stats