Cultura 14/06/2021

11 espectacles de teatre de proximitat per a l'estiu

La nova obra de Josep Maria Miró, tres monòlegs de Jordi Prat i Coll i l'última peça d'Iniciativa Sexual Femenina, entre les propostes del Grec

1 min
'Beatriu', que es pot veure a La Badabadoc, és un dels espectacles del Grec 2021

BarcelonaEntre els espectacles reprogramats del Festival Grec de l'any passat i les noves produccions d'aquest any, la cartellera teatral de les sales de proximitat està plena de propostes prometedores que es podran veure des d'ara fins a l'agost. Són espectacles de crítica social, monòlegs pertorbadors i comèdies satíriques ideals per veure amb els actors a pocs passos i una platea reduïda d'espectadors.

1.

'Perpetua felicidá' a l'Antic Teatre

Iniciativa Sexual Femenina –la companyia formada per Cristina Morales, Elisa Keisanen i Élise Moreau– rescata les figures de Perpètua i Felicitat, màrtirs del segle III a Cartago. L'espectacle explora, a través de la dansa, el patiment dels cossos femenins al llarg de la història. Del 8 a l'11 de juliol.

2.

'Soc el vent' al Teatre Akadèmia

Dos homes (Manel Barceló i Hans Richter) seuen en una barca enmig del no res. Durant una hora parlen de situacions aparentment minúscules però que amaguen una gran profunditat. Dirigit per Marc Chornet, Soc el vent de Jon Fosse és considerat un dels textos més importants de finals del segle XX i, per primera vegada, es representarà en català. Del 30 de juny al 4 de juliol.

3.

'M'hauríeu de pagar' a la Sala Atrium

Jordi Prat i Coll construeix tres monòlegs encadenats sobre la solitud, els records, l'educació familiar i l'herència. L'espectacle arrenca amb les reflexions d'una guia d'art que passa el relleu a un noi amb ganes d'agradar i desemboca en un pianista que ja no pot tocar. Del 16 de juny al 18 de juliol.

4.

'Una galaxia de luciérnagas' al Maldà

A finals dels anys 90, Aina Tur va patir un assalt violent a l'Amèrica Llatina. Ara la dramaturga reviu aquella experiència amb un monòleg que interpreta Anna Alarcón i que busca la bellesa i la poesia als llocs més foscos de la vida humana. Del 30 de juny al 25 de juliol.

5.

'Misèria' a la Sala Fènix

Des del patiment i l'alienació d'un home de mitjana edat, Queralt Riera escriu una crònica d'un suïcidi que ataca el sistema capitalista al cor. Dirigida per Sergi Pompermayer, Misèria segueix un home de mitjana edat que ho ha perdut tot i que, en comptes de lluitar, decideix abandonar-se. De l'1 de juliol a l'1 d'agost.

Felipe Cabezas protagonitza 'Misèria'
6.

'Beatriu' a La Badabadoc

Com és la vida quan arribes al paradís? Beatriu imagina un indret habitat per una parella que té totes les necessitats cobertes. De sobte, s'adonen que hi ha persones que busquen arribar allà on viuen però són devorats per voltors. Amb clars ressons de la crisi migratòria, l'espectacle de Roger Ribó reflexiona sobre la idea de terra promesa actualment. Del 8 de juliol al 2 d'agost.

7.

'Combat de negre i de gossos' al Tantarantana

El racisme és present en moltes situacions quotidianes d'avui. Per reflectir-ho, Roberto Romei agafa aquest text de Bernard-Marie Koltès sobre un treballador africà mort a mans del seu cap i el trasllada a un indret indeterminat que podria ser qualsevol país actual. Del 7 a l'11 de juliol.

8.

'Kentucky ha muerto' al Versus Glòries

La revolució sacseja un corral gallinaci on un pollet es nega a sortir de l'ou i els seus companys decideixen imitar-lo. Amb aquest punt de partida, Carla Torres i Clara Manyós plantegen una comèdia satírica que carrega contra els rols de la nostra societat i com, a través de diversos tipus de lluites, es pot combatre el sistema i intentar canviar-lo. Del 9 al 14 de juliol.

Una escena de 'Kentucky ha muerto' a Versus Glòries
9.

'Parole due' a La Gleva

La directora de Burkina Faso Odile Sankara porta a escena la poesia d'Aimé Césaire, que va ser qui va forjar el concepte de negritud. A partir dels seus textos, Sankara aborda la dimensió de les paraules en la societat actual, el valor de la poesia i com els mots poden servir per mantenir les persones dempeus en defensa d'una causa. Del 14 al 25 de juliol.

10.

'P.A.U. Paisatges als ulls' a l'Eòlia

Tres persones migrades que han creuat el mar amb pastera pugen a l'escenari per explicar les seves històries. A través de les seves paraules, P.A.U. vol mostrar experiències de vida en primera persona i fer partícip el públic d'una realitat que sovint va lligada a l'esperança, però també al dolor i la mort. Del 21 de juliol a l'1 d'agost.

Un moment de 'P.A.U. Paisatges als ulls' al Teatre Eòlia
11.

'L'habitació blanca' a la Flyhard

Josep Maria Miró imagina la retrobada de tres adults amb la seva antiga mestra d'escola. La conversa els obligarà a mirar cap al passat i a desenterrar interrogants i velles ferides. Dirigit per Lautaro Perotti, l'espectacle és interpretat per Francesca Piñón, Albert Prat, Paula Blanco i Marc Rodríguez. Del 10 de juny al 30 de juliol.

stats