Música

Tres dies al ras esperant Rosalía

Tres fans de la cantant de Sant Esteve Sesrovires acampen per ser els primers a entrar al Palau Sant Jordi dissabte

3 min
Idoia Garcia, Eric Fernández i Isaac Manero, fans de la Rosalia acampen a les portes del Palau Sant Jordi tres dies abans del seu concert a Barcelona durant la gira Motomami. Fent cua per conseguir les millors posicions a pista pel concert. Menjen productes brossa del Mercadona i demanen menjar de deliveroo a través de glovo. Dormen amb un matalas inflable i esterilles. Els molesten molt les mosques i la calor. Segons expliquen. Un porta un tatuatge que posa "saoko", una de les cançons del nou disc de la Rosalia. Foto: PAU DE LA CALLE / Diari ARA

BarcelonaA Rosalía no li fa justícia cap reconeixement terrenal: és "una deessa", diuen els tres fans que han acampat a l’exterior del Palau Sant Jordi per ser els primers a entrar dissabte al primer dels dos concerts que oferirà la cantant de Sant Esteve Sesrovires dissabte i diumenge. Passaran tres dies al ras per poder veure la seva ídol. Idoia Garcia i Isaac Manero, dos amics de Sant Andreu de la Barca, van arribar dimecres, i aquest dijous al matí s’hi ha afegit una nova coneixença, Èric Fernández, de Cerdanyola. Tenen divuit i dinou anys. Han pagat les entrades de pista, que valen entre 80 i 108 euros.

Tots tres estan disposats a donar-ho tot per Rosalía: a dormir per torns en un matalàs inflable, suportar les altes temperatures d’aquestes dies, les mosques i les picades dels mosquits, tot i que els pares els ajuden portant-los menjar i aigua, i també demanen menjar a domicili. "Portem menjar i també moltes porqueries", diu Manero, que s’ha tatuat fa poc al braç esquerre la paraula saoko, el títol d'un dels hits del disc Motomami. “Els nostres pares saben que Rosalía és molt important per a nosaltres i ho entenen”, explica. També té pensat l'outfit : “A mi m'agrada molt veure'm bé amb la roba, i en una ocasió tan especial com el Motomami Tour em posaré una samarreta tallada amb el logo de Motomami, unes mànigues blanques, unes ungles postisses, uns pantalons negres, blancs i vermells i unes ulleres grosses de motomami”, explica. La Idoia i l’Èric també portaran una samarreta amb el títol del disc estampat. “És el que ens toca fer ara per l’edat, disfrutar del moment”, subratlla Idoia Garcia.

Hi ha dos fans que van arribar un dia abans que ells, però tenen entrades per al concert del diumenge, així que poden lluir amb orgull els números 1, 2 i 3 que s’han pintat a la mà per ratificar la seva prioritat a la cua. Tot i que Rosalía arriba a Barcelona en plena febre perquè publiqui complet el tema Despechá, aquests fans volen escoltar el seu únic tema en català, Milionària, i també els agradaria que sonessin altres temes com A palé i Aute Cuture. "Té tants hits que no hi ha temps per a tots", diu Manero. Un altre interrogant que plana damunt el pas del Motomami Tour per Barcelona és si Rosalía farà pujar a l'escenari algun convidat especial, com el seu company, el també cantant Raw Alejandro, i la dominicana Tokischa, amb qui van fer el tema Linda.

Isaac Manero s'ha tatuat la paraula 'saoko', el títol d'un dels temes del disc de Rosalía 'Motomami'.
Idoia Garcia, Èric Fernández i Isaac Manero s'han escrit a la mà l'ordre d'entrada al Palau Sant Jordi.

Per fer l'espera més suportable, els tres fans escolten el disc Motomami "en bucle", com diu Garcia, juguen a cartes i fan petar la xerrada. A la Idoia i l’Isaac els omple d’orgull que Rosalía, que ve d’un poble com ells, hagi aconseguit tanta projecció internacional. Per a tots és una figura d’empoderament, perquè trenca esquemes i fa el que vol en tot moment. “Traspassa uns límits que uns altres potser no s’atreveixen a traspassar. No pensa en fer música comercial, sinó que el que fa es torna comercial”, diu Manero. Per a l'Èric, l’únic del tres que va anar a un concert de l’anterior gira de la cantant, la del disc El mal querer, Rosalía i també l'altre "deessa" catalana, Bad Gyal, la imatge de la qual porta estampada a la samarreta, són figures d'empoderament. “A Bad Gyal la vaig veure per primera vegada gratis en un casal de joves de Tarragona el 2017. La música de totes dues és un lloc on em sento segur", conclou Fernández.

stats