Literatura

Amazon promou la primera signatura digital per Sant Jordi

Autors com Ken Follett, Sarah Lark, Noah Gordon, John Banville o Philip Kerr escriuran a mà una dedicatòria que es descarregarà amb la versió digital del llibre

Amazon ha organitzat per a aquest Sant Jordi la primera signatura digital remota amb l'objectiu de participar en aquesta tradició. La companyia ha demanat a 20 autors, internacionals i nacionals, que escriguin una dedicatòria única per a aquest dia per a la versió digital dels seus llibres i, dijous, 23, els lectors que descarreguin un dels 'e-books' seleccionats rebran una pàgina extra amb la signatura personalitzada de  l'autor escrita a mà.

Entre els escriptors que han participat en aquesta iniciativa que vol internacionalitzar el dia del llibre hi figuren Ken Follett, Sarah Lark, Noah Gordon, John Banville o Philip Kerr, entre d'altres. El dia abans, al Palau Robert de Barcelona, Amazon ha convocat un grup d'escriptors per posar en marxa aquesta firma digital i diversos el escenificaran signant els seus llibres electrònics sobre un Kindle gegant. Participaran en aquest acte James Ellroy, Sarah Lark, Javier Cercas, Xavier Bosch, Jorge Magano i Pilar Rahola, que estaran acompanyats pel vicepresident de Kindle a Europa, Ezequiel Szafir. Després de rubricar la seva signatura, aquesta arribarà puntualment el dia de Sant Jordi de manera automàtica a lectors de més de 175 països.

Per la directora de Kindle a Espanya, Koro Castellano, organitzar aquesta signatura digital respon a l'esforç de trobar "fórmules innovadores" per connectar autors i lectors. "La tradició diu que, durant Sant Jordi, els lectors fan cua, de vegades durant hores, per aconseguir la signatura dels seus escriptors, ara Kindle ofereix una nova manera als escriptors de tot el món perquè enviïn als lectors els seus 'e-books' dedicats ", ha afirmat.

Els autors que participen en aquesta firma digital valoren positivament la projecció i proximitat als seus lectors que aquesta fórmula els brindarà per Sant Jordi. L'escriptora supervendes Sarah Lark, que participa amb 'Les llàgrimes de la deessa maorí', ha celebrat que Amazon permeti als lectors que volen celebrar el Dia del Llibre viatjar amb les seves novel·les a paratges exòtics i des de qualsevol lloc del món. El periodista i escriptor Xavier Bosch, amb l'obra 'Algú com tu', també ha animat a celebrar aquest Sant Jordi i a celebrar que les tecnologies del segle XXI arribin cada dia a més gent, més ràpidament i de la manera que li resulti més còmoda a la persona que confia en una història.

 

Més continguts de