Art

El Castell de Púbol reivindica la faceta de Dalí com escultor amb 'Bust de dona retrospectiu'

L'obra surrealista és la peça clau d'una exposició temporal que va acompanyada de setze fotografies que documenten el procés creatiu de l'artista

L'escultura de Salvador Dalí 'Bust de dona retrospectiu' és la protagonista de la nova exposició temporal al Castell de Púbol. L'exemplar és una de les vuit variacions que l'artista va fer als anys 70 a partir de la peça original, del 1933, i va ser creada específicament per estar exposada permanentment al Teatre-Museu Dalí de Figueres. La mostra romandrà oberta fins al 6 de gener.

L'escultura està formada per un bust de bronze que incorpora diferents elements mitjançant la tècnica de l'assemblatge: una barra de pa, dues panotxes de blat de moro, pomes, un zoòtrop (una tira de paper pintat), un tinter amb figures de l''Àngelus', de Millet, amb dues plomes i sorra. L'original es va crear a partir d'un maniquí de porcellana que s'utilitzava per mostrar les perruques d'un aparador de París.

A més del bust, l'exposició inclou conjunt de setze fotografies, tres llibres, dos revistes i un catàleg. Està dividida en tres parts que analitzen el recorregut de l'obra des d'abans de la creació de l'original fins ara. 'Bust de dona retrospectiu' és un dels objectes surrealistes més importants d'aquest període i contribueix al moviment amb objectes que apel·len al desig, al sexe i a la pertorbació.