Art

Banksy reconeix ser l'autor del grafit trobat a Chentelham

L'obra, que reflecteix el món de l'espionatge, està en el mateix carrer que el centre d'escoltes britànic

Banksy ha admès haver pintat el mural de carrer que representa l'espionatge a través de la línia de telèfon. L'obra, que decora l'entorn d'una cabina telefònica a la ciutat de Chentelham, a l'oest del Regne Unit, es va trobar a l'abril, i des del primer moment els veïns i la premsa local el van atribuir a l'artista.

Banksy, conegut per la seva voluntat de mantenir l'anonimat i pel costum de fer grafits a la matinada, sense que ningú el vegi, ha reconegut l'autoria a través de la seva web. A la secció de 'Preguntes i Respostes', Banksy ha respost "Sí" a la pregunta "Vas pintar tu els espies de Chentelham?". També ha dit que el millor i el pitjor de pintar al carrer és "haver de cometre errors en públic".

L'obra es troba al carrer residencial Fairview, on hi ha el centre d'escoltes britànic GCHQ ( Government Communications Headquarters), un dels tres serveis d'intel·ligència del Regne Unit. L'any passat, quan l'extècnic de la CIA Edward Snowden va revelar les operacions d'espionatge massiu dels EUA i el Regne Unit, el centre d'escoltes es va convertir en el centre de les crítiques.

 A la paret apareixen tres homes vestits amb gavardina i barret, emulant la imatge de l'espia dels anys cinquanta. Els tres personatges fan servir uns cables per escoltar converses.