Publicitat
Publicitat

Premis musicals

Calle 13 fa història als Grammy Llatins

El duet de 'reggaeton' porto-riqueny va guanyar nou premis dels deu als quals aspirava. Cap artista havia aconseguit tants guardons en una edició en la història dels premis

El duo de reggaeton Calle 13, format per René Residente Pérez i Eduardo Visitante Cabra va, va fer un rècord en la història dels premis Grammy Llatins en aconseguir nou guardons, entre ells el de millor àlbum pel seu disc Entren los que quieran , tot i que la seva difusió està prohibida en les emissores de ràdio d'alguns països. Cap grup havia aconseguit mai tants premis en una sola edició.


El grup porto-riqueny, que es presentava a la gala com a favorit amb deu nominacions, va obrir el xou de Las Vegas amb "Latinoamérica ", una cançó que expressa l'orgull i l'amor del grup per la terra i la gent llatinoamericana i que va aixecar una gran ovació entre el públic assistent. Aquesta cançó va ser premiada com a millor cançó de l'any i com a millor gravació. Calle 13 també va pujar a l'escenari a rebre els guardons per la millor cançó alternativa i el millor vídeo musical (versió curta) per "Calma pueblo" . També es van endur els guardons de millor cançó urbana, per "Baile de los pobres"; millor cançó tropical, per "'Vamo' a portarnos mal", i millor productor de l'any, juntament amb l'argentí Rafael Arcaute.


René Residente Pérez, cantant de Calle 13, va dedicar un dels premis a “aquells que no venen la seva música i fan música real”. En un altre moment de la cerimònia, Pérez va fer una crida a la música en directe a Llatinoamèrica i va exclamar “no a la payola ”, terme utilitzat en la indústria discogràfica per designar els pagaments que es fan a les ràdios per posar la música d'un grup o cantant.


Altres dels triomfadors de la nit va ser Rafael Arcaute, que va aconseguir sis premis, tots pels seus treballs de producció i enginyeria amb Calle 13. El cubà Paquito D'Rivera es va endur dos guardons per l'àlbum Panamericana Suite –millor àlbum de jazz llatí i la millor obra o composició clàssica contemporània– i els mexicans Zoé van marxar amb els premis de millor cançó rock i millor àlbum de música alternativa sota el braç. Uns altres músics mexicans, els Maná, es van alçar amb el premi de millor àlbum de rock per Drama y luz .


Shakira es va endur el premi al millor àlbum d'intèrpret pop femenina per l'àlbum Sale el sol i també va rebre el premi Persona de l'Any, que atorga l'Acadèmia Llatina de la Gravació. En el moment de rebre aquesta distinció, Shakira va assenyalar els seus pares en l'audiència, i després, fent referència a una cita bíblica, va dir: "Sense amor, res no val res. Sense amor, res no sóc".

El cantant espanyol Diego el Cigala va rebre el premi al millor disc de tango ( Cigala y Tango ) i Niña Pastori va ser distingida per La orilla de mi pelo com a millor àlbum flamenc.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT