El president de l'Aragó denuncia la "injusta presa de partit" del govern espanyol a favor de Catalunya en el cas Sixena

El socialista Javier Lambán critica la "intolerable complicitat" de Rajoy "amb els que promouen la independència" i ho considera una "agressió a la dignitat del poble aragonès"

El president de l'Aragó, el socialista Javier Lambán, ha enviat una carta al president espanyol Mariano Rajoy que critica la posició del seu govern al voltant del 'cas Sixena'. Considera que és " inadmissible" que, com a membre del patronat del MNAC, el ministeri de Cultura ahir s'alineés amb la posició catalana, que ha avisat al jutjat que no podrà entregar les peces provinents del monestir aragonès abans del dia 25 de juliol perquè ha de complir certs tràmits administratius. 

Per a Lambán, això és "esperonar les martingales que persegueixen només l'endarreriment i, en últim terme, la paralització del que és de justícia: que els béns tornin d'una vegada al lloc d'on mai haguessin hagut de sortir". Segons el president aragonès, "la decisió del govern [espanyol] suposa una intolerable complicitat amb l'estratègia dels que promouen la independència de Catalunya".

També considera que el vot del representant espanyol –que al patronat era Miguel Ángel Recio, director general de Belles Arts i Béns Culturals i d'Arxius i Biblioteques– "suposa una injusta presa de partir a favor de Catalunya en perjudici de l'Aragó; una agressió a la dignitat del poble aragonès que el seu govern no està disposat a admetre".

També reclama, per quarta vegada, diu, la voluntat de diàleg entre l'Aragó i Catalunya, però demana imparcialitat a Madrid. Per això reclama la rectificació del Ministeri de Cultura.