Publicitat
Publicitat

Cultura

L'IEC: "Hem retocat quatre cosetes"

Vicent Pitarch, coordinador de la nova 'Ortografia de la llengua catalana' explica els canvis que han introduït

“Aquesta ortografia ha estat fruit d’un debat molt extens que s’ha allargat durant quatre anys. Al final només hem retocat quatre cosetes”, explica Vicent Pitarch, coordinador de la comissió de cinc experts que han treballat en la nova 'Ortografia de la llengua catalana'. El filòleg i sociolingüista valencià assegura que, amb els canvis proposats, “si s’agafés qualsevol text publicat ara en català i el sotmetéssim a les noves normes, en 50 pàgines només canviaríem 5 o 6 paraules”. “Fins ara, la normativa que teníem sobre els diacrítics era confusa, insatisfactòria i incompleta –recorda–. Hem volgut seguir criteris rigorosos, d’eficàcia i claredat”.

La reducció dels accents diacrítics –que passaran d'afectar 150 paraules a només 14– s’ha fet “per afavorir els usuaris” i perquè “el català sigui una mica més amable i digerible”. Després de sentir les primeres reaccions irades, el coordinador de la nova 'Ortografia' ha dit que és “molt fàcil sortir i començar a deixar anar comentaris iconoclastes”. Ha afegit que segons quines opinions poden acabar fent “el ridícul fàcilment”.

Més continguts de

PUBLICITAT

SANT JORDI

Amb el suport de

Amb el suport de

Aquest és un contingut editorialment independent, escrit i editat per periodistes de l'ARA i finançat per un tercer

Seguir llegint →

Recomanador de Sant Jordi interactiu

El recomanador de llibres per Sant Jordi

Entra aquí i descobreix quin llibre t'interessa: respon a quatre preguntes bàsiques i et proposarem els títols que encaixen amb la teva elecció. Tens prop de 200 títols per jugar

PUBLICITAT