La Jove Capella inaugura el Festival Emergents

12 cantaires i dos instrumentistes faran un concert a L'Auditori que tindrà la música de Heinrich Schütz com a columna vertebral

Són 12 cantaires i dos instrumentistes carregats d'energia i apassionats per la música. Els membres de la Jove Capella Reial de Catalunya seran els encarregats diumenge d'inaugurar el Festival Emergents Barcelona amb un concert a L'Auditori que tindrà la música de Heinrich Schütz com a columna vertebral. La formació, conduïda per Lluís Vilamajó, va néixer sota la direcció de Jordi Savall i la Fundació Centre Internacional de Música Antiga i funciona com un planter de la Capella Reial de Catalunya. "Els joves surten molt ben preparats, amb un altíssim nivell de formació. Cal crear espais perquè puguin tirar endavant, i la Jove Capella té aquest objectiu", afirma Vilamajó. Per al concert de diumenge, la formació coral ha preparat un repertori amb les 'Musikalische exequien', op. 7, de Heinrich Schütz, que alternarà amb la 'Passió segons sant Mateu' de Bach.

"Les exèquies de Schütz tenen un concepte vocal molt transparent i positiu, i la música de Bach ajuda a explicar-ho –diu Vilamajó–. Són peces que parlen de la solitud, la companyia i la confiança fent referència a un comiat, però gens trist i tràgic, sinó més aviat dolç". El Festival Emergents acollirà fins al 24 de març una vintena d'actuacions de joves talents de la música com la Jove Orquestra Nacional de Catalunya.

Més continguts de