Música

L'Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra fa els Beatles "a la barroca"

La formació que dirigeix Gerard Claret interpretarà temes del grup de Liverpool al Petit Palau de la Música

L'Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra inaugura aquest dijous, 21 de febrer, a les 20 h, la seva novena temporada de concerts al Petit Palau de la Música amb un concert titulat 'The Beatles a la barroca', en què s'oferiran els 'Concerti Grossi' que Peter Breiner va escriure en clau barroca a partir d'alguns temes dels Beatles, com ara 'She loves you', 'A hard day's night', 'Here comes the sun', 'Hey Jude' i 'Yellow submarine'.

Amb el violinista Gerard Claret, concertino director, solista i fundador de l'orquestra, la formació interpretarà els vint arranjaments de cançons de la banda de Liverpool orquestrats per a formació de cambra. Els temes s'agrupen en quatre grans concerts en clau barroca a l'estil de Händel, Vivaldi i Bach, i un quart sense cap referència concreta. Aquesta obra, una de les més populars del compositor, enregistrada per primer cop l'any 1993 i reeditada l'any 2000, ha venut més de 250.000 CD arreu del món.

El concert de dijous obre una temporada de tres concerts en què l'ONCA abordarà un repertori eclèctic i plural que va des dels Beatles (Petit Palau, 21 de febrer) i el 'Porgy and Bess' de Gershwin (18 d'abril) a Arnold Schönberg i Joan Guinjoan, el compositor resident del Palau de la temporada 2012-13 (7 de març).