Leica: la càmera que va revolucionar la fotografia fa 100 anys

El Deichtorhallen d'Hamburg celebra el centenari de la mítica màquina de fotos amb una exposició amb prop de 500 fotografies i documents

La càmera Leica, creada fa un segle, va revolucionar el camp de la fotografia: va ser la primera màquina de butxaca, i va obrir noves perspectives de feina i experimentació als reporters gràfics i als artistes. Les seves dimensions reduïdes també van permetre que el gran públic tingués accés a la fotografia. Amb la Leica, la fotografia va ser el salt dels estudis al carrer.

La Deichtorhallen d'Hamburg celebra els 100 anys de la Leica amb una exposició, titulada 'Amb els ulls oberts de bat a bat: 100 anys de fotografia Leica', amb prop de 500 fotografies i documents de fotògrafs com Alexander Rotxenko, Henri Cartier-Bresson, Robert Capa, Robert Frank, William Klein, i René Burri. Va obrir les portes el 23 d'octubre i estarà en cartell fins a l'11 de gener.

El primer prototip de la càmera Leica, el nom de la qual prové de la fusió de les paraules "leitz" i "camera", es remunta al març de 1914 i va ser obra de l'enginyer industrial Oskar Barnak, de la casa Ernst Leitz, a Wetzlar. Però la primera Guerra Mundial en va endarrerir el llançament i no es va comercialitzar fins al 1925. A més de ser la primera màquina fotogràfica que va funcionar amb una pel·lícula de 35 mil·límetres, la Leica portava una lent de gran resolució desenvolupada especialment per Max Berek.

Vídeo commemoratiu del centenari de la càmera Leica:
Més continguts de