Cultura 20/08/2012

Mor Tony Scott, director de 'Top Gun', després de llançar-se d'un pont

La família del cineasta britànic desmenteix que tingués "un tumor cerebral inoperable"

Ara
1 min

Los ÁngelesDonna Wilson, vídua de Tony Scott, i el seu germà Ridley desmenteixen que el cineasta britànic tingués "un tumor cerebral inoperable", segons informa el portal d'internet TMZ. "El rumor és totalment fals", ha dit Wilson, referint-se a la informació publicada dilluns per la cadena nord-americana ABC, que citava una font propera a la família.

El diumenge 19 d'agost Scott, de 68 anys i germà del també director de cinema Ridley Scott, va ser vist aparcant el cotxe al costat del pont Vincent Thomas, a Los Angeles, i saltant, posteriorment, a l'aigua. Els fets van passar al voltant de les 21.30 hores de diumenge (hora catalana). La policia del port va recuperar el cos del cineasta tres hores després.

Tony Scott va néixer a North Shields, Northumberland, al Regne Unit. Havia dirigit més de dues dotzenes de pel·lícules i continguts televisius, i n'havia produït una cinquantena.

Entre els títols destacats de la seva carrera hi ha 'Top Gun', protagonitzat per Tom Cruise, 'Marea roja', amb Denzel Washington i Gene Hackman, i 'Amor a boca de canó', amb guió de Quentin Tarantino. S'havia anunciat que el director estava treballant en una continuació del film 'Top Gun', en què Tom Cruise interpretava un pilot d'avions de combat.

Al costat del seu germà Ridley, Tony Scott havia produït també diverses sèries televisives, com ara 'Numb3rs', emesa a la CBS entre el 2005 i el 2010, i 'The good wife', estrenada el 2009 i encara en antena a la mateixa cadena.

stats